*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

„Csak az érzés a fontos” – Räikkönen nagy esélye következik?

2015.08.18. 21:11, Aliz

Ha Kimi Räikkönen valahol bizonyíthatja, hogy érdemes a Ferrari 2016-os ülésére, az Spa. A finnt és a belgiumi pályát különleges viszony fűzi egymáshoz – vajon összejön-e újbóli találkozásukból 2007 bajnokának idei második dobogója?

Kimi Räikkönen a hétvégén hazatér. Jóllehet, az F1 történetének első Finn Nagydíjára még várni kell, a hagyomány szerint pedig Magyarországon jóval több honfitársa szurkol neki a lelátón, „közös múltjuk” miatt semmi kétség nem fér ahhoz, hogy Belgium 2007 bajnokának otthona. A Ferrari versenyzője eddig tízszer versenyzett Spában, négy alkalommal nyert, s ha célba ért, csupán egyetlen alkalommal nem állhatott dobogóra – 2014-ben.

Idén azonban a tavalyinál jóval versenyképesebb autóval, s ezáltal jóval nagyobb esélyekkel érkezik meg bevallottan kedvenc pályájára. „Imádok ezen a pályán versenyezni, ez egy nagyszerű, igazi régi vágású pálya, mely végigmegy az erdőn, és igen nagy szintkülönbségek jellemzik. Általában izgalmas futamokat rendeznek rajta, sok előzéssel, de sok múlik az időjáráson is, valamint hogy éppen milyen gumikeverékeket használunk. Nincs konkrét kedvenc szakaszom rajta, az egész vonalvezetését szeretem, és az érzés a legfontosabb rajta” – nyilatkozta Räikkönen.

A versenyzők többsége a híres Eau Rouge-t szokta az egyik kedvenc pályaszakaszaként emlegetni – Räikkönen szerint a múlt évben bevezetett új szabályoknak köszönhetően e kanyar újra nagyobb kihívás elé állítja őket. „A múlt évben az Eau Rouge újra igazán trükkös volt. Sok múlik azon, mennyire jó az autó. Szerintem ezúttal könnyebb feladatunk lesz. A korábbi években padlógázzal vettük, de ez igazából évről évre változó, hiszen sok múlik az éppen használt gumikon, valamint a körülményeken is. Még mindig lehet itt hibázni, egy igazán gyors szakaszról beszélünk, ami emiatt rendkívül izgalmas” – fogalmazott a finn.

Räikkönen először a McLaren színeiben, 2004-ben tudott nyerni Spában – akkor azt a Michael Schumachert utasította maga mögé, akit szintén szoros szálak fűznek az Ardennekben kanyargó pályához, s aki egyébként éppen aznap szerezte meg hetedik világbajnoki címét. A Ferrari számára az a verseny azonban nem csak emiatt volt különleges, hiszen az olaszok akkor futották fennállásuk 700. versenyét is – miközben ezen a hétvégén már a 900. futamukra készülnek.

A Scuderia utoljára ráadásul éppen Räikkönennel nyert Belgiumban – hat évvel ezelőtt ez a siker jelentette a Ferrari első KERS-sel elért sikerét, s az egyetlent abban az évben. „A legszebb győzelmem? Egyértelműen a 2009-es, mivel nem volt valami gyors az autónk, de a jó rajtomnak köszönhetően sikerült szép eredményt elérnünk. De a 2007-es is fontos győzelem volt, és 2008-ban is sokáig vezettem – az is egy jó verseny volt” – tekintett vissza Räikkönen eddigi sikereire.

Ami csapatát illeti, a Magyar Nagydíjon aratott sikerük komoly lökést adott számukra – az istálló sajtóosztályának vezetője, Alberto Antonini azonban figyelmeztetett, idei második győzelmük még nem jelenti azt, hogy Spába is magától értetődő győzelmi esélyekkel utaznak el. „Nem gondolnám, hogy olyan krízisen mentünk volna keresztül Magyarország előtt, mint azt sokan gondolták. És azt sem hisszük, hogy a legutóbbi győzelmünk után fantasztikusak lennénk. A hozzáállásunk mit sem változott: a lehető legjobb eredményre törekszünk” – jelentette ki.

Még a Haas is Räikkönenre vár a pilótapiacon

2015.08.17. 20:49, Aliz

A stagnáló átigazolási szezon az újan érkező Haas csapatot is hátráltatja, ugyanis ők sem tudják pontosan, hogy kik az elérhető jelöltek, noha nyár végére legalább egy pilótát le akarnak szerződtetni.

A négyhetes szünet semmilyen mozgolódást nem hozott a pilótapiacon, és a jelek szerin az építőkockák helyrekerülését a Ferrari akadályozza a legtöbb csapat számára, hiszen Kimi Raikkönen jövőjétől függ, hogy pontosan ki is lesz elérhető. Ha a finn nem marad a Ferrarinál, valaki mást kell találnia a helyére a csapatnak, ez pedig olyan láncreakciót indíthat el a helyezkedésben, aminek nehéz látni a végét.

Éppen ez akadályozza a Haast is abban, hogy megszerezzék két pilótájukat első szezonjukra. Míg korábban már arról beszéltek, hogy a lehetséges jelöltek listája 5-re, illetve 3-ra csökkent, most a csapatvezető Günther Steiner mégis nagyobb számról beszél, hozzátéve, hogy újonc istállóhoz képest nagyon is pozitív fogadtatásban részesülnek a pilótáktól.

„Úgy tíz versenyzővel állunk kapcsolatban” - mondta Steiner egy a Haas által közzétett videóban. „Egyesek feljebb vannak a listán, mások lejjebb, de tudni akarjuk, hogy mik a lehetőségek. Még mindig nehéz átlátni, hogy ki is elérhető, mivel még nem dőlt el, hogy ki hova igazol. Mindenki érdeklődik, és nem is csak mi kérdezősködünk, de nekünk is visszafelelnek. Kicsit mindenki próbál mindenkivel kapcsolatot tartani.”

„Nagyszerű visszajelzéseket kaptunk a versenyzőktől. Nem olyasmi volt a reakciójuk, hogy ’hé, ez egy új projekt, én nem akarok odamenni’, sokkal inkább olyasmi, hogy ’hé, érdekesnek tűnik Mr. Haas programja, mesélj még erről’.”

Egy dologban azonban biztosak az amerikaiak: a döntést nem akarják sokáig halogatni, és terveik szerint már a következő hetekben megejtik a bejelentéseket, hogy ezzel egy újabb lépést tegyenek a 2016-os előkészületekben.

„Szeretnénk meghozni a döntésünket nyár végéig, és akkor lesz időnk felkészülni a versenyzőkkel” - árulta el Steiner. „Mivel újak vagyunk, el kell magyaráznunk nekik, hogy mi mit is csinálunk, és ehhez idő kell. Szóval remélem, hogy szeptemberig leigazolunk legalább egy, de ideális esetben két versenyzőt.”

Kimi kedvese ismét családjáról mesélt

2015.08.17. 20:42, Aliz

Minttu Virtanen csütörtökön Helsinkiben az Imperial Health Club nyári buliján vett részt, ahol természetesen megint párjáról és kisfiukról faggatták őt a riporterek.

Rikkönenék nemrég tértek vissza földközi-tengeri nyaralásukról Finnországba. Élvezik a békét és a csendet hazájukban, feltöltődnek egy kicsit, találkoznak barátaikkal, és a családra koncentrálnak. „A finnországi nyaralónkban vakációzunk most, ott van a két drágám. Szánok néhány órát magamra is. Ezután visszamegyek majd a házunkba, ahol Kimi és Robin már várnak rám” – mondta Minttu.

„A közelmúltban nyaralni voltunk, ahol csak a családdal voltunk elfoglalva. Csodás volt. Ki kell élveznünk a szabadidőnket, mert a szezon alatt Kimi nagyon elfoglalt. Amikor szabadságon van, fantasztikus és odaadó apa. Ez a nyár különbözött a megszokottól, de jó értelemben. Az anyaság a legjobb dolog a világon.”

Az egykori légiutas-kísérőnek nem volt könnyű dolga a szülés után, hiszen néhány hónappal az Ausztrál Nagydíj előtt érkezett meg kisfia, Kimi pedig nem tölthetett velük sok időt a szezonra való felkészülés ideje alatt. „Eléggé egyedül voltam, főként az első időszakban, mert nem volt, aki támogasson Svájcban. Most jó, hogy együtt tudunk utazni családként. Van egy bébiszitterünk, ez számunkra nélkülözhetetlen.”

Amikor az interjúk során szóba került Robin, Minttu hangja rögtön gyengéddé és szeretetteljessé vált. „Robin eleven, és könnyű vele. Sokat mosolyog. Sok szeretetet kap tőlünk. Amikor majd egy kicsit nagyobb lesz, megtanítjuk neki, hogy mi helyes és mi nem.”

„Tud ülni és állni segítséggel, de csak néhány másodpercig. Nagyon energikus kisfiú. Már két foga is kibújt” – mondta a büszke anyuka. „Robin jól bírja a repüléseket és jól alszik, úgyhogy az utazás nagyon könnyű vele. Különben is egy nagyon boldog és könnyen kezelhető baba. Másrészt megvan az önálló akarata, mint ahogy a szüleinek is. Számíthatunk egy pár csatára majd a jövőben” – mesélte nevetve. „Sosem voltam még ilyen boldog.”

A riporterek természetesen arra is kíváncsiak voltak, milyen volt a tavalyi eljegyzésük, és mikorra tűzik ki a nagy napot. Az esküvőre azonban még várni kell, hiszen egyelőre még nem is tervezik, mert Robinnal vannak elfoglalva. A menyasszony abban az egyben azonban biztos, hogy meg fogja változtatni vezetéknevét a ceremónia után.

„Az eljegyzés egy bensőséges esemény volt a svájci otthonunkban a születésnapomon. Nincs időm és energiám rá, és nem is akarom most azonnal elkezdeni a tervezést. Férjhez akarok menni, de nem egy hercegnős esküvőt szeretnék. Az nem az én világom. Most minden tekintetben Robinra koncentrálunk – ő a legfontosabb az életünkben. Szeretném, hogy ugyanaz legyen a vezetéknevem, mint a szeretett férfinak, akihez hozzámegyek.”

Az ibizai nyaralásukról készült paparazziképek bejárták a világot, az angol lapok pedig szülés utáni csodálatos alakjáról cikkeztek. Minttu azonban nem olvassa a róla szóló cikkeket és véleményeket az interneten. A blogja olvasóinak visszajelzéseit – melyek főként pozitívak - azonban figyeli.

„A nyilvánosság nem stresszel engem, akár akarom, hogy jelen legyen, akár nem. Nem érdekel, mit írnak rólam, hogy milyen a hasam. A fő az, hogy én tudom, mi hogy van. Persze szívesebben fogadom a pozitív visszajelzéseket, mint a negatívakat.”

Bevallása szerint nem küzd a tökéletes alakért – nem fogyókúrázik és nem hajtja magát keményen. „Nem diétázom, és egy héten csak néhányszor edzek. Nem vagyok fitnesz Minttu, és remélem, hogy ez a jelző eltűnik majd a nevem elől. A fitnesz megnevezés szerintem a versenysportra vonatkozik, ami őszintén szólva nem a világ legegészségesebb sportja.”

A Forma-1 nyári szünetének hamarosan vége, és visszatérnek a versenyhétvégék. A következő állomás Belgium, ahonnan Minttu és Robin sem fognak hiányozni. „Természetesen az egész családdal együtt utazunk oda” – mondta nevetve a lány.

Amiért Räikkönennek 2016-ban is a Ferrarinál a helye

2015.08.17. 20:39, Aliz

Kimi Räikkönennek maradnia kell – legalábbis az amerikaiak világbajnoka, Mario Andretti szerint. A korábbi klasszis észérvekkel is előállt.

A válasz ilyen egyszerű lenne? Hetek óta folyik a találgatás Kimi Räikkönen ferraris jövőjéről, s a kérdésre, miként alakul a finn sorsa, Maurizio Arrivabene elmondása szerint a nyári szünet alatt sem érkezik válasz. Az olasz sajtó a Magyar Nagydíjat megelőzően már biztosra vette Valtteri Bottas érkezését, azóta viszont már arról is hallottunk, egyre valószínűbb, hogy 2007 bajnoka kap egy újabb esélyt a bizonyításra…

Tény, ha csak Räikkönen eddigi eredményeit nézzük, nem tűnik megalapozatlannak a kritikusok véleménye, mely szerint a finnek már nincs maradása Maranellóban: Räikkönen 2015-ben az időmérőkön és a versenyeken is mindössze egyszer győzte le Sebastian Vettelt egyenes küzdelemben (Kanadában ehhez kellett a német technikai hibája), akinek ráadásul több mint kétszer annyi pont áll a neve mellett, mint neki.

1978 világbajnoka, a Ferrarival F1-es pályafutása elején és végén is versenyző Mario Andretti ugyanakkor úgy véli, nem csupán ezeket a szempontokat kell figyelembe venni, amikor Räikkönen jövőjéről esik szó. Az amerikai szerint ugyanis igazi kincs egy csapat számára, ha annak két versenyzője a rivalizálás ellenére is olyan jól megérti egymást, mint Vettel és Räikkönen, ezért érdemes lenne e duóval folytatni. „Én úgy vélem, ők ketten remek csapattársak, szóval szerintem ez lenne a legjobb megoldás. Sebastian számára is, hiszen így nem kell folyton aggódnia” – nyilatkozta Andretti a GPUpdate-nek. „Ezért is bízom annyira abban, hogy a Ferrari megtartja ezt a felállást a következő évre. Amikor két csapattárs jól kijön egymással, az igazán remek dolog – a csapat légköre szempontjából is. Mindig versengenek egymással, de közben remekül kijönnek.”

A közelmúltban egyébként maga Vettel is felhívta a figyelmet arra, mennyire fontos a házon belüli jó légkör, s ha hozzátesszük, hogy év elején még a Ferrari vezetősége is rendre azt hangoztatta, hogy a hangulat változása jelenti az egyik legnagyobb előrelépést a hitehagyott és feszült 2014-hez képest, Andretti érvei valóban nem tűnnek elrugaszkodottnak.

Az olasz származású exversenyző a finn jövője mellett egyébként Vettelről is beszélt, s elárulta, lenyűgözte őt a négyszeres bajnok eddigi ferraris szereplése. „Nagyon kedvelem Sebastiant, az eredményei pedig elárulják, mire is képes. Szerintem bizonyítani akart önmagának, de mindenki másnak is, és a Ferrarinál pontosan ezt is tette eddig. A csapat keményen fog dolgozni, hogy megteremtse számára a legjobb feltételeket, és ő is el fogja végezni a munka rá eső részét – szóval ez az egész egy mesés történet, hasonló ahhoz, mint amikor Lewis Hamilton a Mercedeshez ment” – vont párhuzamot a két bajnok között.

Räikkönen: Tudom, mikor kell abbahagyni!

2015.08.17. 20:34, Aliz

Na de most van-e az, amikor abba kell hagyni? Többek közt erről is beszélt a 2007-es F1-es bajnok legutóbbi interjújában, melyben az esetleges visszavonulásáról kérdezték.

Kimi Räikkönen F1-es jövője hónapok óta az egyik legtöbbet tárgyalt téma a Formula-1-ben, hiszen egyaránt kérdéses az, hogy maradhat-e a Ferrarinál a finn világbajnok, ahogy az is, hogy ki lesz majd az utódja, ha megy. Az F1i című lap megkereste a sztárpilótát azzal a kérdéssel, hogy milyen érzései lennének azzal kapcsolatban, ha a szezon végén távoznia kellene, korrektnek érezné-e ezt a lépést. Räikkönen így felelt:

„Ez nem a korrektségről szól. A döntés nem az én kezemben van, rajtuk áll, azt tehetnek, amit csak akarnak” – mondta, majd kitért a magyarországi meghibásodásra, mely egy biztos második helyet vett el tőle: „Csalódás volt, de ahogy már korábban is mondtam, tavaly és idén is értek már csalódások, viszont ebben a szezonban a sebességünk mindig rendben van, csak éppen állandóan támad valami hiba vagy probléma itt-ott...” – nyilatkozta a finn versenyző, majd így folytatta:

„A rossz eredmények ezek miatt születtek, de ha nem lett volna meg a kellő sebességem, akkor nem is hittem volna magamban. Tudom, hogy mikor kell abbahagyni: ha már nem lesz meg a sebességem, és nem leszek képes jól teljesíteni, akkor nem jövök ide. Viszont megvan a sebességünk, csak éppen volt néhány problémánk, ám ezekből tudtunk tanulni” – mondta a világbajnok, aki azt is megfogadta, hogy nem engedi, hogy az eredményei elfedjék a valós teljesítményét:

„Azért ez közel sem katasztrofális és jobban állunk mint tavaly, szóval még ha adódnak is hibák és problémák, tovább fogjuk nyomni a dolgot. Remélhetőleg egy kis szerencsével nagyszerű eredményeket érhetünk majd el, csak ehhez azt kell biztosítani, hogy a hétvégék egyetlen pontján sem támadnak majd gondjaink.”

 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?