*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Räikkönen: Sok boldog nap vár még ránk!

2015.08.20. 19:48, Aliz

A csapat jó irányba tart, a csapattárssal remekül kijönnek, így aztán Kimi Räikkönen úgy érzi, szép jövő vár rá a Ferrarinál. A finn azonban szerződéshosszabbítása után sem változtat eddigi szemléletmódján.

Kimi Räikkönen kisimultan, jókedvűen ült a Belga Nagydíj csütörtöki hivatalos sajtótájékoztatóján – a középpontban, ahová szerdai szerződéshosszabbításának bejelentése kapcsán is került. A Ferrari nem sokáig teketóriázott, a nyári szünet végeztével azonnal hivatalossá tette, hogy 2016-ban sem változik versenyzőfelállása – és bár 2007 bajnoka a spái délutánon tagadta hogy ez bármiben is befolyásolná őt ezen a hétvégén, arcán így is mintha a felszabadultság látszott volna. Vagy csak a nyári pihentségé?

„Ez semmin sem változtat. Most is ugyanúgy készülünk, mint bármelyik más versenyre. A szerződés nem változtat a hozzáállásunkon, sem pedig a végeredményen” – nyilatkozta a Ferrari versenyzője, aki már négy alkalommal nyert a kedvenc pályájának számító Spában. „Remélem, hogy jó eredményt érünk el ezen a hétvégén, de mindent úgy csinálunk, ahogy szoktunk. Remélem, hogy jó hétvégénk lesz, nem lesznek problémáink, aztán meglátjuk, mire juthatunk.”

Räikkönent szembesítették a ténnyel, hogy miközben a sajtó sokat bírálta őt, a Magyar Nagydíjon aratott győzelmét követősen csapattársa, Sebastian Vettel kiállt mellette az újságírók előtt, s kijelentette, örömmel venné, ha továbbra is ő lenne a csapattársa. A finn nem tagadta, jól estek neki a kolléga bajtársias szavai. „Jól ismerem őt, remek a kapcsolatunk. Nem tudom, pontosan hová akarsz kilyukadni (mondta az újságírónak), mert nem sok mindent olvastam erről. Az viszont tény, hogy megmondjuk egymásnak, ha valamint jól csinálunk, és nagyon tiszteljük egymást, ahogy a csapat is minket. Jó hallani ezt tőle, de azért próbáljuk legyőzni egymást. Ettől még ugyanúgy lehetünk barátok, mint eddig. És a csapatnak is jó, hogy ennyire szorosan együtt tudunk dolgozni” – fogalmazott.

A „Jégembernek” a 2016-os immáron a hatodik szezonja lesz a Ferrarival. Ez idő alatt nyert velük bajnokságot, számos futamot, de élt át nehéz pillanatokat is. A kérdésre, mi kellene még ahhoz, hogy maranellói időszaka kerek legyen, a tőle megszokott egyszerűséggel válaszolt. „Nyilván többször akarunk nyerni – én és a csapat is” – mondta némi mosollyal az arcán. „Voltak jó és nehéz éveim, hullámhegyek és hullámvölgyek, de én élveztem. Persze ha jól mennek a dolgok, ha jó eredményeket érsz el, az sokkal élvezetesebb, de nagyszerű időket éltem át ennél a csapatnál, és rendkívül örülök annak, hogy jövőre is folytathatjuk a közös munkát. Úgy érzem, a csapat jó irányba halad, nagy dolgok jönnek még a jövőben. Szóval ha valami hiányzik, az a több siker, és hogy kevesebb negatív dolog legyen. Mindannyian hiszünk abban, amit csinálunk, és abban is, hogy nagyon sok boldog nap és szép eredmény vár még ránk.”

„Remélem, hogy jövőre már a bajnoki címért harcolhatunk. Biztosra veszem, hogy a következő évre kicsivel jobb lesz az autónk. Jól megy a munka a csapaton belül, jól érzem magam, de szükségünk van egy erős második félévre, hogy megfelelően felkészüljünk a következő évre.”

Hivatalos: Kimi marad a Ferrarinál

2015.08.19. 20:04, Aliz

A mai napon véget értek a találgatások, ugyanis a Ferrari bejelentette, hogy megtartja Kimi Räikkönent a 2016-os évre, így jövőre változatlan pilóta felállással vág neki az olasz csapat az új szezonnak.

Az utóbbi hetekben többen is kifogásolták a finn teljesítményét, motiváltságát, ám többnyire a balszerencse is közrejátszott a rossz eredmények elérésében. Az olasz média már-már tényként közölte, hogy Valtteri Bottas érkezik majd 2007 bajnokának a helyére.

Azonban a nap folyamán biztossá vált, hogy Sebastian Vettel csapattársa továbbra is a finn versenyző marad.

Kimi Räikkönen és a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene is mondott pár szót a finn szerződésének meghosszabbításáról.

„Mit is mondhatnék… Az, hogy még egy évet maradhatok a Ferrarniál számomra azt jelenti, hogy az álom tovább folytatódik. A Scuderia a családom, és mint már mondtam ez az a csapat, ahol be szeretném majd fejezni a karrierem. Sokkal elkötelezettebb vagyok, mint valaha, és köszönetet szeretnék mondani azoknak az embereknek, akik lehetőséget adtak. Nagy köszönet jár még az összes Ferrari rajongónak, akik folyamatosan támogatnak.” – mondta a Forma-1 2007-es világbajnoka.

Arrivabene a versenyzők közötti jó kapcsolatot hangsúlyozta ki nyilatkozatában.

„Bízunk abban, hogy Kimi szerződésének a meghosszabbítása egy fajta stabilitást biztosít majd a csapat számára a továbbiakban. Ez a mi irányvonalunk, figyelembe véve azt, hogy Kimi és Seb viszonya nagyon jó. A hosszabbítással megmutattuk, hogy nagy a bizalmunk iránta, és elvárom, hogy legyen méltó a bizalomra.” – zárta gondolatait a Scuderia csapatfőnöke.

SAJÁT ÍRÁS! / NYILATKOZATOK FORRÁSA: FORMULA1.FERRARI.COM

Lauda: Räikkönen nyerhet is Spában

2015.08.19. 19:59, Aliz

A háromszoros világbajnok úgy fogalmazott, a Ferrari finnjének akkora esélye van a Belga Nagydíj győzelmére, mint Hamiltonnak és Rosbergnek. A végkifejlet pedig F1-es jövőjére is kihathat.

Közeleg az Olasz Nagydíj, ahol a Ferrari hagyományosan bejelentéseit szokta megtenni – 2013-ban itt közölték Kimi Raikkönen visszatérését az alakulathoz –, a jövő évi pilótapárost azonban továbbra is bizonytalanság övezi. Raikkönen legeredményesebb pályája a hétvégi Belga Nagydíj helyszíne, Spa, ahol karrierje során három győzelmet szerzett, tavaly pedig egész szezonja legerősebb versenyét futotta, megelőzte Fernando Alonsót.

A Mercedesnél csapatelnöki posztot betöltő Niki Lauda szerint a finn versenyzőnek esélye van a győzelemre, sőt mi több, ugyanakkora, mint saját két pilótájának. „A spái pálya nagyon kedvező Kiminek. Ha erős versenyt teljesít, nagyobbak az esélyei, hogy a Ferrarinál maradhat” – mondta a finn Ilta Sanomat lapnak. A MotoGP Cseh Nagydíján, ahol látogatást tett, a világbajnok az olasz Sport Mediasetnek hozzátette: „Raikkönen lehetősége, hogy versenyt nyerjen Spában, ugyanolyan jó, mint Lewis Hamiltoné és Nico Rosbergé. Úgy gondolom, igazán motivált lesz.”

Raikkönen elképzelhető utódjának Valtteri Bottast tartják, habár friss hírek szerint az átigazolás nem valósul meg, mivel a Ferrari nem hajlandó milliókat kifizetni a pilótáért. Lauda egyik közeli kollégája, a Mercedes-csapatvezető Toto Wolff épp a fiatalabb finn egyik menedzsere, a korábbi bajnok pedig határozottan állítja: „Úgy gondolom, Bottas a Williamsnél fog maradni.”

Räikkönen: Ez a legjobb csapat, amelynek valaha is tagja voltam

2015.08.19. 19:51, Aliz

Ha a Scuderia ismét nemet mond neki, talán újra ralizni kezd, ám Kimi Räikkönen egyelőre nem a jövőjével, inkább a jelenével foglalkozik. Egy hazájában tartott keddi rendezvényen elárulta, még soha olyan jól nem érezte magát F1-es csapatban, mint most a Ferrarinál!

Az élet olykor furcsa fordulatokat tartogat. Kimi Räikkönent 2009-ben azért bocsátotta el érvényes szerződése ellenére is a Ferrari, hogy helyet biztosítson a Santander által jókora pénzekkel támogatott Fernando Alonsónak a következő szezonra – most, 2015-ben viszont a spanyol távozása után éppen ezen főtámogató szervez egy gokartozással egybekötött eseményt a finn számára Helsinkiben, nem messze szülővárosától Espootól. És az egyik téma ezúttal is a ferraris jövő volt – mely továbbra is bizonytalannak tűnik.

Noha vannak, akik szerint emiatt a spái döntő fontosságú futam lehet Räikkönen számára, ő maga ezen eseményen a sajtónak nyilatkozva cáfolta mindezt. „Már sokszor elmondtam, hogy egyetlen verseny még nem változtat semmin. A belgiumi csak egy lesz a többi futam közül. Nyilván ismét sok lesz a találgatás, ahogy a nyári szünet alatt is volt, de nincs mit mondanom erről” – fogalmazott a Turun Sanomatnak.

Majd arról is beszélt, van-e terve az F1 utáni életre. „Az ember pályafutása egyszer véget ér, de nehéz lenne megmondani, mit fogok csinálni utána. Nem igazán gondolkodtam ezen, nem tervezgetek” – mondta. Majd elárulta, nem zárható ki, hogy mint 2009-után tette, ezúttal is ralizni kezd. „Mindig is szerettem volna kipróbálni magam a raliban. Amikor bizonyos dolgok megváltoztak, ki is próbáltam, és van esélyem még jobbá válni benne. Visszatekintve semmit sem változtatnék. Nehéz megmondani, mi lesz majd, mit akarok csinálni a jövőben a visszavonulás után. De emiatt nem aggódom. Majd eljön az ideje, és akkor meglátjuk. A ralizást élveztem, lehet, hogy kedvtelésből újra belevágnék, de sok mást is kipróbáltam az elmúlt években.”

Räikkönen egyelőre tehát a ferraris munkájával van elfoglalva, s van is min dolgoznia. Sebastian Vettel ugyanis az első félévben minden téren a fejére nőtt. Jóllehet, a finn helyzete így sem hasonlítható össze a 2014-essel, amikor is végigszenvedte az évet. A kérdésre, mi minden változott azóta, s mennyit számított, hogy volt csapattársa, Fernando Alonso elhagyta a fedélzetet, a bajnok diplomatikusan fogalmazott. „Sok minden jobbra fordult (tavaly óta), jó irányba tartunk, és más dolgok is változtak. Természetesen mindenkinek más és más a munkamódszere, de szerintem hogy minden jól megy most, az sok mindent elmond” – fogalmazott. „Sebastian a legjobb eddigi csapattársam, de nem sok minden változott ahhoz képest, ami korábban volt. Persze mindenki számára könnyebb, hogy megbeszéljük a dolgokat – ez a csapatnak is sokat segít. Ez a legjobb csapat, amelynek valaha is tagja voltam – a korábbi ferraris évekhez viszonyítva is.”

Javulni persze mindig lehet, s 2007 bajnoka esetében ez különösen igaz. Amikor a finn versenyzőnek visszatérése óta bármikor is problémái voltak, legtöbb esetben a gumik játszották az egyik kulcstényezőt ebben. Idén az időmérős teljesítménye is főként azért marad el a kívánt szinttől, mert sok esetben nehezen melegíti fel a Pirelli idei évre keményebbé tett abroncsait egy körön – ráadásul a gumik tartóssága miatt már a versenyeken sem képes olyan mértékben profitálni kíméletes gumikezeléséből, mint mondjuk a számos meglepetés eredményt hozó 2012-es, 2013-as szezonokban.

Elmondása szerint azonban nincs abban semmi különös, hogy adott körülmények, szabálykeretek időnként hátrányosan érintenek bizonyos stílusú versenyzőket. „2005-ben egyetlen gumin teljesítettük a versenyeket, és erősek voltunk. Semmi tudatosat nem teszek, egyszerűen mindig is ilyen volt a vezetési stílusom. Amikor a gumikra vonatkozó szabályok megváltoztak, az bizonyos esetekben jobban hatott a teljesítményemre” – fogalmazott.

Új célkitűzés a Ferrarinál

2015.08.18. 21:18, Aliz

A csapat már korábban is erős volt a startoknál, fontos, hogy ezt meg tudják őrizni a belgiumi szabályváltozások után is. Technikai főnökük megfogalmazása szerint a Ferrarinak kell rendelkeznie a rajtok legjobb átlagával.

Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen kiváló rajtot vettek a hungaroringi futamon, amikor a harmadik és ötödik helyről első-második pozícióban találták magukat, és mindketten átugorták mindkét Mercedest. A Belga Nagydíjtól kezdve jelentős változás történik a startok menetében: a versenyzők csak minimális információt kaphatnak csapatuktól a felvezető körön, ráadásul a kuplungbeállításokhoz sem nyúlhatnak a bokszutca elhagyása után.

A Mercedes, amely az előző két versenyen különösen szenvedett az indulásnál, attól tart, helyzete még rosszabbra fordul a módosítás hatására. A Ferrari pedig épp ebből profitálna. James Allison technikai igazgató szerint gondoskodni kell arról, hogy ezentúl ők fognak a teljes mezőnyből legjobban rajtolni.

„Hihetetlenül fontosak, de nagyon jó munkát is végzünk ezen a téren. Az év során a változandóságot igyekszünk minimalizálni, bár igazság szerint minden csapat így tesz. Reméljük, hogy az év végére mi leszünk azok, akik a legjobb ütési átlaggal rendelkeznek, azaz átlagban mindenki közül a mieink lesznek a legjobb rajtok” – idézi Allisont az f1i.com.

„Spától fogva új kihívással nézünk szembe, mivel kis változás esik a rajtokban. Ki kell dolgoznunk, hogyan válaszoljunk erre, hogy meggyőződjünk arról, a rajtprocedúránk – minden segítséget felhasználva, amit még engedélyeznek – olyan versenyképes lehessen, amennyire csak lehet.”

 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal