*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

„Csak az érzés a fontos” – Räikkönen nagy esélye következik?

2015.08.18. 21:11, Aliz

Ha Kimi Räikkönen valahol bizonyíthatja, hogy érdemes a Ferrari 2016-os ülésére, az Spa. A finnt és a belgiumi pályát különleges viszony fűzi egymáshoz – vajon összejön-e újbóli találkozásukból 2007 bajnokának idei második dobogója?

Kimi Räikkönen a hétvégén hazatér. Jóllehet, az F1 történetének első Finn Nagydíjára még várni kell, a hagyomány szerint pedig Magyarországon jóval több honfitársa szurkol neki a lelátón, „közös múltjuk” miatt semmi kétség nem fér ahhoz, hogy Belgium 2007 bajnokának otthona. A Ferrari versenyzője eddig tízszer versenyzett Spában, négy alkalommal nyert, s ha célba ért, csupán egyetlen alkalommal nem állhatott dobogóra – 2014-ben.

Idén azonban a tavalyinál jóval versenyképesebb autóval, s ezáltal jóval nagyobb esélyekkel érkezik meg bevallottan kedvenc pályájára. „Imádok ezen a pályán versenyezni, ez egy nagyszerű, igazi régi vágású pálya, mely végigmegy az erdőn, és igen nagy szintkülönbségek jellemzik. Általában izgalmas futamokat rendeznek rajta, sok előzéssel, de sok múlik az időjáráson is, valamint hogy éppen milyen gumikeverékeket használunk. Nincs konkrét kedvenc szakaszom rajta, az egész vonalvezetését szeretem, és az érzés a legfontosabb rajta” – nyilatkozta Räikkönen.

A versenyzők többsége a híres Eau Rouge-t szokta az egyik kedvenc pályaszakaszaként emlegetni – Räikkönen szerint a múlt évben bevezetett új szabályoknak köszönhetően e kanyar újra nagyobb kihívás elé állítja őket. „A múlt évben az Eau Rouge újra igazán trükkös volt. Sok múlik azon, mennyire jó az autó. Szerintem ezúttal könnyebb feladatunk lesz. A korábbi években padlógázzal vettük, de ez igazából évről évre változó, hiszen sok múlik az éppen használt gumikon, valamint a körülményeken is. Még mindig lehet itt hibázni, egy igazán gyors szakaszról beszélünk, ami emiatt rendkívül izgalmas” – fogalmazott a finn.

Räikkönen először a McLaren színeiben, 2004-ben tudott nyerni Spában – akkor azt a Michael Schumachert utasította maga mögé, akit szintén szoros szálak fűznek az Ardennekben kanyargó pályához, s aki egyébként éppen aznap szerezte meg hetedik világbajnoki címét. A Ferrari számára az a verseny azonban nem csak emiatt volt különleges, hiszen az olaszok akkor futották fennállásuk 700. versenyét is – miközben ezen a hétvégén már a 900. futamukra készülnek.

A Scuderia utoljára ráadásul éppen Räikkönennel nyert Belgiumban – hat évvel ezelőtt ez a siker jelentette a Ferrari első KERS-sel elért sikerét, s az egyetlent abban az évben. „A legszebb győzelmem? Egyértelműen a 2009-es, mivel nem volt valami gyors az autónk, de a jó rajtomnak köszönhetően sikerült szép eredményt elérnünk. De a 2007-es is fontos győzelem volt, és 2008-ban is sokáig vezettem – az is egy jó verseny volt” – tekintett vissza Räikkönen eddigi sikereire.

Ami csapatát illeti, a Magyar Nagydíjon aratott sikerük komoly lökést adott számukra – az istálló sajtóosztályának vezetője, Alberto Antonini azonban figyelmeztetett, idei második győzelmük még nem jelenti azt, hogy Spába is magától értetődő győzelmi esélyekkel utaznak el. „Nem gondolnám, hogy olyan krízisen mentünk volna keresztül Magyarország előtt, mint azt sokan gondolták. És azt sem hisszük, hogy a legutóbbi győzelmünk után fantasztikusak lennénk. A hozzáállásunk mit sem változott: a lehető legjobb eredményre törekszünk” – jelentette ki.

Még nincs hozzászólás.
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal