*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

A Ferrarinak erre lenne szüksége Räikkönen szerint

2015.08.25. 21:32, Aliz

A Ferrari egy kicsivel több szerencsét érdemelne, hiszen a csapat komoly erőfeszítéseket tesz, hogy visszatérjen a győztesek közé – véli az alakulat finn klasszisa, Kimi Räikkönen, aki a vezetőséghez hasonlóan kemény Olasz Nagydíjra számít.

A Belga Nagydíj utolsó harmadában Sebastian Vettel foglalta el a 3. helyet, és bár Romain Grosjean egyre közelebb került a némethez, úgy tűnt, a Ferrari pilótája ott lehet a dobogón, ám az utolsó előtti körben szétrobbant autójának jobb hátsó abroncsa, így végül a pontszerzésről is lecsúszott. Räikkönen eközben hetedikként ért célba, miután a 16. pozícióból kellett felkapaszkodnia, az időmérőn ugyanis meghibásodott a Ferrari hajtóegysége.

A vörösök számára nemcsak a belga futam alakult pechesen: Magyarországon egy biztosnak tűnő második helyezést veszített el, miután elromlott Räikkönen energia-visszanyerő rendszere, nem meglepő tehát, hogy a finn több szerencsére vágyik. „Keményen próbálkozunk, és remélhetőleg egy kicsivel több szerencsénk is lesz. Jól végezzük a dolgunkat, de nem jönnek az eredmények. Ez kicsit kiábrándító, nemcsak számomra, a csapat számára is. Két problémánk is volt, és ezek mindkét autót érintették. Pénteken minden jónak tűnt, de az eredmények nem voltak erősek” – mondta.

A bajnokság most a Ferrari hazai közönsége előtt, Olaszországban folytatódik, a vörösök pedig egy továbbfejlesztett erőforrással készülnek erre a megmérettetésre, igaz a csapat vezetője nem vár komolyabb előrelépést, és a szurkolókat is türelemre inti. Mivel Monzában, a belgiumi aszfaltcsíkhoz hasonlóan a motorerő lesz a középpontban, a múlt héten pedig a Mercedes-erőforrással szerelt autók tündököltek, Räikkönen is nehéz futamra számít.

„Ha vetünk egy pillantást a Belga Nagydíj időmérőjének végeredményére, akkor láthatjuk, hogy az első tízben többnyire Mercedes-motoros versenyautók voltak, szóval van egy kis előnyük az ilyen típusú aszfaltcsíkokon. Persze, remélem, hogy legközelebb, a hazai közönségünk előtt sikeresebb hétvégét zárunk, de ezen a pályán is nagyon sok az egyenes. Nem lesz könnyű dolgunk ezek ellen az új autók ellen, de mi is bevetünk néhány újítást, és remélhetőleg ezeknek köszönhetően harcban lehetünk majd” – zárja gondolatát a mezőny egyik legtapasztaltabb pilótája.

„Nem a két szép szeméért tartottuk meg Kimit”

2015.08.25. 21:29, Aliz

Kimi Räikkönen közismert népszerűségi indexe semmilyen hatással nem volt a Ferrari azon döntésére, hogy meghosszabbították a finn szerződését, aki a csapatfőnök szerint tökéletesen beleillik a közegbe.

A finn jövőre hatodik szezonját kezdheti meg a Ferrari versenyzőjeként, miután hosszas találgatásokat követően a csapat bizalmat szavazott neki 2016-ra is. Kétségtelenül népszerű döntés volt ez Maurizio Arrivabene alakulatától, hiszen Räikkönen már talán egy évtizede a legnagyobb rajongótáborral rendelkezik a mezőny tagjai közül, amit nemrég a versenyzők érdekvédelmi szervezete által végzett közvélemény-kutatás számokkal is alátámasztott.

A csapatfőnök azonban hangsúlyozza, Räikkönen szakmai eredményein kívül semmi más nem befolyásolta őket abban, hogy még egy évre magukhoz láncolják a finnt.

„A GPDA tényleg egy komoly és körültekintő kutatást végzett arról, hogy melyik versenyzőket kedvelik legjobban a rajongók, és Kimi itt az első helyen végzett. De persze nyilvánvaló, hogy nem emiatt tartottuk meg őt, és nem is a kék szemei vagy a szőke haja miatt” - oszlatta el a kételyeket Arrivabene. „Azért hosszabbítottunk vele, mert amikor egy megfiatalított csapatot állítunk össze, meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt. Kimi egy világbajnok, és nagyon jó párost alkot Sebbel, remekül hozzájárulva a csapat fejlődéséhez.”

A bejelentést követően olyan találgatások is megjelentek, hogy a mezőny egyik legjobban kereső versenyzőjének számító Räikkönent a csapat csak azzal a feltétellel tartotta meg, ha kevesebb fizetést is elfogad 2016-ra. Arrivabene ezt a vélekedést azon megállapításával próbálta cáfolni, miszerint egy élsportolón semmiképp sem lehet spórolni.

„Vannak gazdaságos repülőjáratok, de egy bizonyos szint fölött én még sohasem láttam gazdaságos versenyzőket. Ugyanez érvényes a futballistákra és a legjobb atlétákra bármelyik szakágban” - mutatott rá.

Vettel: Helyes döntést hozott a Ferrari

2015.08.25. 21:25, Aliz

A hétvégi Belga Nagydíj előtti napok legfontosabb híre, hogy Kimi Räikkönen szerződést hosszabbított a Ferrarival. A finn F1-es csapattársa, Sebastian Vettel örül a maranellói istálló döntésének.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen kapcsolata már azt megelőzően is már-már baráti volt, mielőtt a németet leszerződtette volna a Ferrari a McLarenhez távozó Fernando Alonso helyére, s így a finn csapattársa lett az idei szezonban. Viszonyukban ez sem hozott változást, így amikor a 2007-es vb-győztes sorsa volt a kérdés az elmúlt hónapokban, Vettel többször is elmondta, hogy szívesen dolgozna együtt továbbra is Räikkönennel.

Nos, a Scuderia végül a négyszeres világbajnok véleményét is meghallgatva szerdán bejelentette, hogy a „Jégember” 2016-ban is az ő csapatukat fogja erősíteni, német kollégája pedig üdvözölte a maranellóiak döntését:

„Úgy gondolom, ő egy jó pilóta, emellett szerint a csapat számára is helyes volt a döntés” – idézi Vettelt a motorsport.com szakoldal. „Remek a kapcsolatom vele, és a maradása folytonosságot eredményez. A legjobb, hogy együtt dolgozunk a csapatért, a legjobbunkat nyújtsuk, s bizonyára mindenki magáért is versenyez, de nem hiszem, hogy akár ő, akár én olyan egóval rendelkeznénk, ami az alakulat érdekeinek útjába állna.”

„Természetesen nem az én döntésem volt, de kikérték a véleményem, és azt mondtam, hogy örülnék, ha folytathatnánk a munkát Kimivel” – magyarázta az összetett pontversenyben jelenleg harmadik helyen álló pilóta, aki arra is kitért, hogy Räikkönen eddigi gyengébb eredményei nem mutatják meg a finn valódi teljesítményét:

„A szezon fele ment el eddig, de szerintem az eredmények nem igazságosak, mivel Kiminek jóval keményebb idénye van eddig, mint nekem, de ez néha ilyen. Teljesítmény szerint viszont szerintem rendkívül közel vagyunk egymáshoz. És ami a legfontosabb: jól kijövök vele. Semmi nem változott ezen, amióta csapattársak lettünk, és úgy vélem, ez a csapat számára is pozitív.”

Taktika, logika vagy kényszer? Jó döntés-e Räikkönen megtartása?

2015.08.20. 20:03, Aliz

A Ferrari korábbi versenyzője, Mika Salo szerint bölcsen döntött a Scuderia, hogy megtartotta Kimi Räikkönent. A finn szerint nem is igazán volt jobb választásuk. Véleményével azonban nem mindenki ért egyet.

Kimi Räikkönen jövőre a mezőny korelnökeként kezdheti meg hatodik ferraris szezonját a Forma–1-ben. Noha korábban már többen temették őt, s eredmények szempontjából is elmarad csapattársától, Sebastian Vetteltől, a Ferrari szerint úgy tűnik, ez sem volt elegendő ellenérv a szerződéshosszabbítással szemben.

Persze vannak, akik szerint a Scuderia e hosszabbítással inkább csak időt szeretne nyerni, hogy 2017-re a mostaninál jobb helyzetből vághasson neki a versenyzőkeresésnek. A Williams Valtteri Bottasért most ugyanis számukra riasztóan magas lelépési díjat kért, a Red Bullnál Daniel Ricciardo helye bombabiztos 2016-ra, Max Verstappen leigazolása még túlságosan korai lépés lenne, ráadásul jövőre a Haas-istállónál is próbára tehetnek majd esetleges jelölteket. Mika Salo szerint mindezek ismeretében a Ferrari nem is hozhatott volna jobb döntést. „A Ferrari ésszerű és bölcs döntést hozott. Nem volt jobb választásuk Kiminél” – nyilatkozta a finn MTV televíziónak.

Arról egyelőre nem derültek ki részletek, hogy a Ferrari egyszerűen csak élt-e július 31-éig érvényes opciós lehetőségével, melynek értelmében az eddigihez hasonló feltételek mellett folytatják együttműködésüket, vagy teljesen új szerződést kötöttek egymással. Pletykák szerint nem zárható ki, hogy 2007 bajnokának komolyabb fizetéscsökkentésre kellett rábólintania. „Én csak annyit tudok, hogy Kimi opciós határideje a hó végén lejárt” – mondta ezzel kapcsolatban Salo. „Többet vélhetően ennél sosem fogunk megtudni. De azt tudom, hogy az a sok spekuláció teljesen értelmetlen volt. Ha az együttműködésük működik, akkor folytatni kell” – állt ki honfitársa mellett a korábbi versenyző, aki hat futam erejéig 1999-ben maga is versenyzett a Ferrarinál.

Räikkönen szerződéshosszabbítása az F1-es szakírók véleményét ugyanakkor jobban megosztja. Ian Parkes, az Autosport főszerkesztője Salo oldalán áll, s úgy véli, hiába lesz jövőre immáron 36 esztendős Räikkönen, s hiába maradnak el az idei eredményei (is) csapattársával szemben, ettől még helyesen döntött a Ferrari. „Hogy annyira elmaradt Fernando Alonsótól tavaly, annak speciális okai voltak. A tél folyamán ezeket megoldották, és Sebastian Vettel érkezésével Räikkönen sokkal elégedettebbé vált. Az eredmények persze nem festenek róla jó képet, hiszen miközben Vettelnek hét dobogója és két győzelme van, neki csak egy második helyezése. Követett el hibákat az időmérőn, de a csapat hangsúlyozta, a rossz rajthelyezés meghatározta azt is, hol ért célba a versenyeken” – írta a szakember.

Majd kiemelte, Räikkönen furcsamód pályája végére jutott el odáig, hogy teljességgel motiváltnak és elégedettnek tűnik. „Räikkönen sokkal elégedettebb, mint bármikor korábban, és ez alapvető fontosságú ahhoz, hogy mindent kihozzon magából. James Allison is kiemelte, hogy tempó terén nincs lemaradva Vetteltől, csak apróbb hibák miatt került hátrányba. Szóval van egy gyors, boldog és egyértelműen sikerre éhes Räikkönenjük, aki üzleti szempontból is vonzó marad. A jelöltek – Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo – közül senki sem ért Räikkönen nyomába, ha az említett tulajdonságokat mind számításba vesszük. Ennek tudatában pedig a Ferrari a lehető legjobban döntött a megtartásával” – vélekedett.

Kollégája, Ben Anderson mindeközben úgy gondolja, a Ferrari egyszerűen „üzleti” szempontok alapján határozott Räikkönen mellett. A szaklap szerkesztője kiemelte, a finn a Ferrarihoz való visszatérése óta inkább jelent csalódást, és hiába érzi magát jobban az idei autóban, eredményei még így is túl gyengék ahhoz, hogy megtartása teljességgel megindokolt legyen. „Egy ennél szorosabb konstruktőri bajnokságban Räikkönen inkább amolyan költséges teher lenne. Már nem olyan szupergyors időmérőmenő, mint volt az előző évtizedben a McLarennél, és a Lotus bennfentesei kiszámolták, hogy a két közös szezonjukban egy körön átlagban 0,3 másodperccel volt lassabb Romain Grosjeannál. Ráadásul a Ferrari első számú kiszemeltje, Valtteri Bottas egy ponttal jobban áll a bajnokságban, mint Räikkönen, holott lassabb autót vezet, és kihagyta az első futamot a hátfájása miatt” – érvelt 2007 bajnokával szemben.

Anderson úgy véli, a Ferrari másik ülését Räikkönennél jobb versenyző is megkaphatta volna, a csapat azonban más szempontok szerint döntött. „Úgy tűnik, a Ferrari a gyengébb teljesítményt a balszerencse számlájára írta, figyelembe vette a marketingszempontokat, hiszen Räikkönen egyike az öt világbajnoknak a mostani rajtrácson, valamint azt is, hogy harmóniát eredményezett a gyümölcsöző kapcsolatuk Vettellel” – írta az Autosport munkatársa, kiemelve, hogy a történetnek azonban ezzel még koránt sincs vége, a Ferrari előtt 2017-ben ugyanis új kapuk nyílhatnak majd meg a piacon.

Räikkönen: Esetleg ha teletömnék Bernie zsebét pénzzel…

2015.08.20. 19:54, Aliz

Finn Nagydíj a Forma–1-ben? Kimi Räikkönen nem hisz a mesékben – és nagyon is reálisan látja a helyzetet…

A közelmúltban fölvetődött annak lehetősége, hogy Finnország szívesen rendezne Forma–1-es versenyt. Egy finn lap beszámolója szerint ezzel kapcsolatban már megvalósíthatósági tanulmányt is készített az a Marja-Leena Lappalainen, aki korábban utcai pályán már DTM-futamot is szervezett az északi országban. „Bernie Ecclestone örömmel venné, ha lenne egy verseny Helsinkiben, és zöld utat adott a tervünknek” – nyilatkozta a „szervező” az Ilta Sanomatnak.

Finnország bár számos tehetséget, nagy bajnokot adott már az autósportnak és a Forma–1-nek, eddig még sosem láthatta vendégül a Forma–1-et. Jelenlegi egyetlen aktív bajnokuk, Kimi Räikkönen azonban erősen kétli, hogy ez valaha is megváltozik. „Szerintem ez egy irreális ötlet” – nyilatkozta egy helsinki rendezvényen 2007 bajnoka a finn MTV-nek.

Majd realistán hozzátette, egy esetben talán mégis valóra váltható az ötlet. „Természetesen ha valaki egy rakás pénzzel tömné tele Bernie zsebét, akár már a következő évben is megtörténhet” – festett képet az elmúlt évek alapján megfigyelhető helyzetről, melyből kiderült, a sok-sok nullával végződő jogdíjak a FOM ügyvezetője számára gyakran nyomósabb érvnek bizonyulnak egy-egy pálya hagyományainál…

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal