*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Népszerűség? Baleset? – Räikkönent semmi sem zökkentheti ki

2015.07.03. 19:18, Aliz

Továbbra sem tud újdonsággal szolgálni jövőjéről Kimi Räikkönen. A finnben elmondása szerint nem hagytak mély nyomot az előző futamon történt incidensei, autójában pedig továbbra is megbízik.

„Ez jó dolognak tűnik. Örülök, hogy vannak szurkolóim, ez egy jó dolog” – reagált Kimi Räikönen a megszokott stílusában az FIA hivatalos csütörtöki sajtótájékoztatóján, miután megemlítették, hogy a versenyző érdekvédelmi szövetsége, a GPDA által indított közvélemény-kutatásból kiderült, ő az F1-es szurkolók kedvence. A kérdésre, mit gondol, miért ennyire népszerű, ugyancsak sajátosan reagált – ami ha tartalmában nem is, formájában talán mégis pontos válasszal szolgált: „Nem tudom, ezt a szurkolóktól kellene megkérdezni, akik szavaztak” – mondta.

A szurkolók nagy kedvence ugyanakkor mostanság meglehetősen nehéz helyzetbe került: kanadai és ausztriai hibái után ugyanis folyamatosan arról találgat a sajtó, vajon van-e még jövője az F1-ben. Miközben a Ferrari továbbra is kivár szerződésének meghosszabbításával, az olasz médiában ülését kvázi már oda is ítélték Valtteri Bottasnak.

Noha Maurizio Arrivabene, a Scuderia csapatfőnöke, valamint Sergio Marchionne, az olaszok elnöke egybehangzóan kijelentette, Räikkönen sorsa a saját kezében van, a finn továbbra sem érzi túl nagy tehernek, hogy bizonyítania kell. „Ők hozzák meg a döntést. Én igyekszem jó versenyt futni, mert az előző futam kissé nehézre sikerült. Viszont ez része a játszmának, időnként megesik az ilyesmi. Én tényleg nem tudok többet annál, mint amennyit ti (utal az újságírókra). Találgatások mindig vannak az év bizonyos szakaszában, és mindig ugyanazok a történetek jönnek elő, szóval nem igazán lep meg ez.”

Räikkönen két hete Ausztriában meglehetősen ijesztő balesetet élt át: Fernando Alonso McLarenje a Ferrarija tetején landolt. Egy éve Silverstone-ban ráadásul szintén volt egy komoly balesete a rajtot követően. Honfitársa, a hasonló bukásokat szintén átélő Mika Häkkinen nemrégiben azt mondta, az ilyesmi emléke sokáig benne marad egy versenyzőben, ám Räikkönen elmondása szerint könnyedén túltette magát a történteken. „Ez egy új verseny, egy új hétvége, nem számít, mi volt korábban. A versenyünk szempontjából nyilván nem volt jó (a baleset), de ez benne van, semmin sem változtat erre a hétvégére nézve. Korábban is voltak baleseteim, valószínűleg lesznek is még. Megfizeted az árát, ha valami rosszul megy” – magyarázta.

Végül pedig azt is hangsúlyozta, hiába a montreali és spielbergi megcsúszásai, továbbra sem veszítette el a bizalmát autójában. „Nem látom okát annak, hogy ne tetsszen az autó vezethetősége csak azért, mert balesetem volt vele. Ez semmin sem változtat. Mint mondtam, része a játszmának, voltak már baleseteim. Az autót folyamatosan fejlesztjük, ez még mindig egy kiváló autó. Talán nem elég gyors ahhoz, hogy minden alkalommal kihívói legyünk a Mercedesnek, de ez egy jó autó, nagy előrelépés az előző évhez képest. Időnként nem mennek jól a dolgaid, de ettől még nem fogod hirtelen megutálni a kocsidat. Ez egy jó csomag, még fejlesztenünk, gyorsítanunk kell rajta. Mindig van min javítani, még ha győztes autód is van. Hosszú utat tettünk meg az előző év óta, amit az emberek hajlamosak elfelejteni. Még mindig azon vagyok, hogy javítsak a helyzetünkön” – nyilatkozta 2007 bajnoka.

Még nincs hozzászólás.
 

A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!