*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Räikkönen és a betonfalak: Nem nagy ügy, hogy közel vannak!

2015.06.03. 20:23, Aliz

Akárcsak Monte-Carlóban, a Forma-1-es versenyzők Montréalban is komoly sebességgel száguldanak a betonfalak között, ennek azonban Kimi Räikkönen szerint most sem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani, hiszen a pilóták ehhez is hozzászoktak már.

A kanadai pálya karakterisztikája más, mint a monacóié, abban azonban hasonlít a klasszikus versenyhelyszínhez, hogy a pilótáknak a betonfalak között kell a lehető legjobb teljesítményt nyújtaniuk. Sőt, Montréalban a sebesség is nagyobb, hibázásra viszont ezen a pályán sincs lehetőség, bukótér helyett ugyanis a legtöbb esetben a már említett falak várják a versenyzőket. Ők azonban ennek nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget – legalábbis Kimi Räikkönen szerint.

„Nem hinném, hogy ez olyan nagy dolog lenne, mert már hozzá vagyunk szokva” – mondja a Ferrari hivatalos honlapjának a szűk vonalvezetés és a sokat emlegetett betonfalak kapcsán. „Persze Kanadában közelebb vagyunk a falakhoz, mint mondjuk Nagy-Britanniában, vagy a legtöbb normál versenypályán, de Monte-Carlóhoz, vagy Szingapúrhoz képest van helyünk” – teszi hozzá a finn klasszis, aki 2005-ben már győzedelmeskedett Kanadában, három évvel később pedig ismét közel került ahhoz, hogy ő érjen elsőként célba a Gilles Villeneuve-ről elnevezett versenypályán.

Akkor azonban egy máig emlékezetes ütközés miatt (Lewis Hamilton a bokszutcában találta el autóját) fel kellett adnia a küzdelmet. A Ferrari hivatalos honlapjának riportere most ezt az incidenst is felelevenítette. „Kár volt érte, hiszen nagyon jó futamunk volt akkor, és a sebességünk is megfelelő volt. A befejezés nem volt boldog a csapat számára, de ez is hozzátartozik [a versenyzéshez]” – hangzott el a 2007-es világbajnok rövid, tömör válasza.

„Ezen a pályán fontos, hogy megfelelő legyen az autód végsebessége, és a fékeknek pedig megbízhatóan kell működniük. Egy ideális beállítással lehetővé válik, hogy ezt a kettőt kombináljuk, és jól érezzük magunkat a versenyautóban, miközben a határon vagyunk. Montréalban az üzemanyag-fogyasztás is rendkívül fontos, de szerencsére ez is egy olyan terület, amin rengeteget fejlődtünk az előző évhez képest, a legfontosabb kérdésekre azonban most is a versenypályán kapunk majd választ; mint mindig” – folytatja Räikkönen.

A beszélgetés során Montréal városa és annak pezsgő éjszakai élete is szóba került, Räikkönen azonban bármennyire is szereti a környéket, igyekezett egyértelművé tenni, hogy ezúttal sem egy versenyhétvége alkalmával akarja felfedezni azt. „Igazából teljesen mindegy, hová megyünk, hiszen minden alkalommal ugyanolyan a beosztásunk. A legtöbb esetben a hotel és a versenypálya között mozgunk; persze ez attól is függ, hol vagyunk pontosan. Ez nem egy nyaralás, nincs időnk arra, hogy kikapcsolódjunk a városban” – magyarázza.

Még nincs hozzászólás.
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak