*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Räikkönen már majdnem visszavonult?

2015.04.25. 17:37, Aliz

A visszavonulás gondolatával kacérkodott Kimi Räikkönen balul sikerült 2014-es szezonja végén – állítja a Marca egy finnhez közeli forrásra hivatkozva.

2007 bajnoka öt év után tavaly tért vissza korábbi csapatához, a Ferrarihoz, ahol Fernando Alonso csapattársaként viszont meg sem tudta közelíteni azt a szintet, amit legtöbben szerződtetése idején még vártak tőle. A szezon során mindössze három alkalommal tudta legyőzni a spanyolt az időmérő edzéseken, miközben a bajnoki összesítésben hat hellyel és 106 ponttal maradt el tőle.

Idén viszont mintha teljesen kicserélték volna: elégedett autójával, csapatával, s nem mellesleg az eredmények is jönnek, amit jól bizonyít Bahreinben megszerezett második helye is. Kimi Räikkönennel az elmúlt napokban azonban nemcsak emiatt, de esetleges szerződéshosszabbítása kapcsán is sokat foglalkoztak. A Scuderia csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene kijelentette, ha így folytatja, 2016-ra is megtartják őt.

Hogy mekkorát fordult a világ a finnel pár hónap alatt, jól jelzi, hogy miközben jelenleg lelkesnek tűnik, s mindenképp folytatni akarja, tavaly állítólag már a visszavonuláson is elgondolkodott.„Száz százalék, hogy maradni akar a Ferrarinál” – írja a spanyol Marca egy Räikkönenhez közeli forrást idézve, aki azt állítja, az elmúlt év végén Räikkönen „komolyan elgondolkodott a visszavonuláson. Nem sikerült olyanná formálni az autót, amilyennek szerette volna, ami miatt nagyon frusztrált volt.”

Aztán jöttek a személycserék, Arrivabene decemberben összeült mérnökeivel, a technikai igazgató James Allison csapatával pedig a főnök kérésére egy stílusához illő autót alkotott meg. Az eredmény nem maradt el. „Most már egy teljesen más ember, boldog és izgatott” – mondja az említett forrás.

Räikkönen Bahreinben elárulta, valóban rendkívül elégedett csapata munkájával. „A fejlődésünk nagy részét az erőforrás terén értük el. A lóerők számát és a megbízhatóságot tekintve is nagyot léptünk előre, de nem csak ezen múlt. Az autó önmagában is nagyon sokat fejlődött: több leszorítóereje van, ami miatt pedig sokkal jobb a vezethetősége is. És az egész csomag sokkal jobban összeállt” – fogalmazott a finn.

„A legfontosabb szerintem, hogy minden téren javultunk, ráadásul az embereink is sokkal szorosabban együttműködnek, csapatként is sokkal jobban összeálltunk. Nagyon örülök ennek, elégedett vagyok a csapattal, mert szerintem nem sokan vártak ilyen eredményt tőlünk az előző év után. Most jó irányba haladunk. Persze a lehető legtöbbször akarunk nyerni, de ennek eléréséhez még türelemre van szükségünk, valamint kemény munkára.”

Ami saját teljesítményét illeti, Räikkönen egyetlen területen érez hiányosságot. „Az egyetlen problémám jelenleg, hogy Seb gyorsabb nálam az időmérőkön. De ez a futamokra megváltozik” – mondta, utalva arra, hogy idén eddig valamennyi kvalifikáción vereséget szenvedett csapattársától, hibáival pedig nem egyszer önmagát hozta nehéz helyzetbe a versenyt megelőzően.

Még nincs hozzászólás.
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?