*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Räikkönen idei feltámadásának kulcsa

2015.04.21. 15:23, Aliz

Kimi Räikkönen menedzsere úgy véli, James Allisonnal kulcsszerepe van abban, hogy védence a kiábrándító 2014-es szezon után idén visszatalált korábbi jó formájához.

A finn versenyző már a Lotusnál is együtt dolgozott a technikai igazgatóval, aki ezáltal remekül ismeri stílusát és autóval szemben támasztott elvárásait. James Allison konstrukciói már Enstone-ban is sikeresek voltak: 2012-ben és 2013-ban Kimi Räikkönen egyaránt nyert futamot a gumikímélésükről híres versenygépekkel, melyek bizonyos helyszíneken nagyobb teret engedtek az alternatív stratégiák alkalmazására.

Akárcsak manapság a Ferrari. 2007 bajnokának menedzsere éppen ezért úgy véli, Allisonnak (és persze a Lotustól vele tartó társaknak) is kulcsszerepük volt abban, hogy védence a tavalyi gyengélkedés után idén újra magára talált. Miközben Räikkönen 2014-ben egy teljes éven át reménytelenül szenvedett autója első tengelyével, az SF15-T-ről már az első pillanattól fogva jó véleménnyel van. „Igen, a mostani Ferrari és Kimi korábbi Lotusai mutatnak hasonlóságot” – nyilatkozta Steve Robertson a Turun Sanomatnak. „Mindkét autó jól bánik a gumikkal. Ez a Ferrari védjegye, akárcsak volt a Lotusé korábban. És Kimi akkor vezet a legjobban, amikor jónak érzi az autó elejét.”

Hogy az autó stílusának, kezelhetőségének megváltoztatása mennyire fontos része van a finn bajnok idei jó teljesítményében, Bahreinben a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene is kiemelte. Az olasz elárulta, hivatalba lépése után az egyik első kérése az volt a mérnökök felé, hogy egy mindkét versenyző számára jól vezethető autót építsenek meg. „December tizedikén vagy tizenkettedikén egyeztettem Simone Restával (főtervező), De Beerrel (Drirk de Beer, aerodinamikai vezető) és Roryval (Rory Byrne, tanácsadó, egykori főtervező) az autó bizonyos területeiről. Azt kérdeztem tőlük, hogyan tudnánk elérni, hogy előrébb tolódjon az autó tömegközéppontja. Kimi nagyjából ugyanolyannak szereti az autót, mint Sebastian. Azt mondták: »Ehhez hat hónapra van szükségünk.« Ekkor én megkérdeztem, mit kell tenni azért, hogy ez az idő három hónapra csökkenjen. Azt mondták, éjjel nappal kell dolgoznunk. Én pedig azt feleltem, rendben, akkor én is veletek dolgozom” – magyarázta Arrivabene.

E munka lassan kezdi meghozni a gyümölcsét: a csapat eddig valamennyi idei versenyén szerzett egy dobogós helyezést, Sebastian Vettel révén más futamgyőzelmük is van, s a konstruktőri bajnokságban stabilan őrzik második helyüket a Mercedes mögött. S Arrivabene szerint ez még csak a kezdet: az európai idénykezdésre számos újítással készülnek, a motorok terén pedig két komoly fejlesztési lépcsőfokkal (Kanada, Monza) igyekeznek utolérni a Mercedest.

Még nincs hozzászólás.
 

Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!