*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Räikkönen: Közelebb vagyunk a Mercedeshez, mint sokan hinnék!

2015.04.09. 14:24, Aliz

Kimi Räikkönen úgy véli, a Ferrari közelebb van a Mercedeshez, mint azt sokan gondolnák, autójuk pedig bármelyik pályán erős lehet. Az egyelőre igencsak peches finn saját eddigi teljesítményét is értékelte.

A Kínai Nagydíj hétvégéjének egyik legfőbb kérdését az jelenti, vajon képes lesz-e a Ferrari hosszabb távon is megszorongatni a Mercedest. Miközben a szakértők és maga a csapat is úgy véli, hogy malajziai győzelmük elsősorban a nagy hőségnek és a kiváló gumikezelésnek volt köszönhető, a hűvösebb és az inkább az első abroncsokat terhelő Kínában sokan újra a Mercedes fölényére számítanak.

Kimi Räikkönen azonban Sanghajban kijelentette, véleménye szerint a Ferrari minden helyszínen és körülmények között versenyképes lehet – erősebb, mint azt sokan hinnék.„Ausztrália után azt mondtam, hogy ha a verseny során közvetlenül mögülük (Mercedes) indulhattunk volna, nem húztak volna el tőlünk annyira. Nem vagyunk olyan messze tőlük, mint azt sokan gondolják! Minden pálya más, és a körülmények is változnak, így egyes autók hol jobban, hol rosszabbul teljesítenek, mint a többiek. Talán még nem tartunk ott, ahol kellene, de ha az előző évhez viszonyítunk, akkor nagyon is elégedettek lehetünk. Még sok munka vár ránk, mire mindennel elégedettek lehetünk, de ezért is vagyunk itt” – idézte az ESPN Räikkönent.

„A kínai pálya nagy kihívás, meglátjuk, mennyire lesz jó rajta az autónk. De nem számít, hová megyünk, ha az autó jó, mindenütt könnyebb dolgod van. És mint már mondtam, az autónk Jerezben, Barcelonában és az első két versenyen is jól működött, minden pályán, minden körülmények között. Szóval nem látom, miért ne lehetne így most is. Igen, nyilván más lesz, mert hűvösebb van, de a pálya vonalvezetése talán közelebb áll Barcelonához, így a körülmények nagyon hasonlóak lesznek. Holnap kiderül, lesznek-e problémáink, de nem számítok nagy meglepetésre.”

Miközben csapattársa, Sebastian Vettel már két dobogós helyezést (és egy győzelmet) számlál, Räikkönen számára eddig nem sok jót tartogatott a szezon. Ausztráliában a finn egy elhibázott kerékcsere miatt kiesett, Malajziában pedig úgy lett negyedik, hogy a futam elején defektet kapott, és a mezőny végéről kellett visszakapaszkodnia. 2007 bajnoka reméli, hogy a Ferrari tempóját ezen a hétvégén már nagyobb sikerrel használhatja ki.„Végre tiszta hétvégét kell teljesítenünk, mindenféle probléma nélkül. Ha ez sikerül, már elégedettek lehetünk, akármi is lesz az eredmény. Ez egy új helyszín, de az autó eddig mindenhol jól ment, szóval itt is jók lehetünk” – tekintett előre.

Végül pedig saját eddigi teljesítményét is értékelte. „Amikor ilyen nehézségek, törött elemek hátráltatnak a verseny során, mert valaki neked ment, vagy mert a gumi tönkretette a padlólemezt, az egyáltalán nem ideális, hiszen ilyenkor leszorítóerőt veszítesz. Ettől függetlenül szerintem egész jó teljesítményt nyújtottam eddig, noha mindig van tér a fejlődésre. Ausztráliában az időmérőn hibáztam, ami nem segített, de ez időnként megesik. Összességében viszont több-kevésbé úgy ment, ahogyan azt vártam” – vont mérleget Räikkönen.

Még nincs hozzászólás.
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal