*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Räikkönené a nap fölzárkózása – nem erre a címre pályázott…

2015.03.30. 15:40, Aliz

Ezúttal sem állt Kimi Räikkönen mellé a szerencse. A finn már a Maláj Nagydíj első körének végén defektet kapott, ám végül remek versenyzéssel így is negyedikként csapott célba.

Eddig két verseny ment le a 2015-ös Forma–1-es évadból, és Kimi Räikkönen számára mindkettő a balszerencséről és a fölzárkózásról szólt. Két hete Ausztráliában az első kör első, ma Sepangban pedig az első kör utolsó kanyarjában koccant neki egy ellenfele, meghatározva ezzel a versenye további alakulását. A tettes ezúttal Felipe Nasr volt, aki a nagy csata hevében első szárnyával vágta ki a Ferrari bal hátsó kerekét (már megint a bal hátsó…). És ha ez nem lett volna elég, a Pirelli-gumi éppen azt követően szakadt le a felniről, hogy Räikkönen már elhagyta a boxutca bejáratát…

„Gyengén rajtoltam, túlpörögtek a kerekek, aztán az első kanyarban rossz helyzetbe kerültem, és több helyet is vesztettem. Később sikerült pozíciókat nyernem, de aztán az utolsó kanyarban jött a defekt. Egy teljes kört kellett mennem így. Szerencsére ezután bejött a biztonsági autó, ami segített a helyzetemen” – nyilatkozta Räikkönen, aki az újraindítás előtt azt kérdezte csapatától, megelőzheti-e az előtte túl lassan haladókat. „Nem egészen értettem, hogy egyes versenyzők előttem mit csináltak, mert utol sem akarták érni az előttük állókat. Megkérdeztem a csapatot, előzhetek-e, de nagy volt a kavarodás a Sauber miatt. Ez sem segített.”

Räikkönen ezt követően azonban sérült padlólemezével is remek versenyt futott, és csak csapattársa, valamint a két Mercedes tudta legyőzni őt. „Nos igen, de nem így terveztük. A célunk, hogy sikeresek legyünk, és mindent kihozzunk az autóból, de most egy csomó problémánk volt. A gondokat figyelembe véve ez az eredmény volt ma a maximum a csapat számára. De legalább tudjuk, hogy irányba tartunk” – nyilatkozta a finn sajtónak.

Majd a kérdésre, milyen eredményt érhetett volna el a defekt nélkül, elmondta: „Ennél biztosan jobbat. Az időmérő edzés mindig más történet, de egyértelmű, hogy sokkal jobbnak kellett volna lennünk. Másfelől egyáltalán nem számít, mit vártunk, az eredmény olyan lett, amilyen.”

A „Jégember” egyébként úgy véli, Sepangban kezükre játszott a hőség, és ez némiképp kedvezőbb képet festett a Ferrari formájáról. „Úgy vélem, ez a körülményeken múlt. Nagyon meleg van, és ez jó nekünk, de úgy vélem, ha Melbourne-ben már a rajttól kezdve a Mercedesek mögött lehettünk volna, akkor sem tudtak volna annyira elhúzni tőlünk. Tudjuk, hogy egy körön nem vagyunk olyan gyorsak, mint ők, de dolgozunk ezen. Ahhoz képest viszont, hogy hol végeztünk tavaly és hol most, ez óriási előrelépés.”

Lewis Hamilton is úgy véli, az olaszok főként a melegnek köszönhetően szorongatták meg őket. „A múltban mindig nehézséget okozott számukra hűvös időben felmelegíteni a gumikat, tehát ez alapján úgy tűnik, ez a pálya kedvezett nekik. Talán a többi nem fog ennyire.”

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szerint éppen ezért győzelmük ellenére sem szabad elrugaszkodniuk a talajtól. „Realistának kell lennünk. A szezon elején azt mondtam, kétszer nyerünk. Most nyertünk egy versenyt, de a földön kell maradnunk. A Mercedes nagyon erős, és már sokszor mondtuk, hogy nekünk a saját programunkhoz kell tartanunk magunkat” – figyelmeztetett. Végül pedig Räikkönen teljesítményére is kitért. „Csak gratulálni tudok Kiminek, mert hiába volt balszerencséje, még így is, az utolsó helyről is képes volt ilyen jó versenyt futni.”

Még nincs hozzászólás.
 

Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!