*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

„Visszakaptuk Kimi Räikkönent”

2015.03.19. 18:34, Aliz

A címvédő, Lewis Hamilton sohasem tűnt még annyira összeszedettnek, boldognak és teljesnek, mint a múlt heti Ausztrál Nagydíjon, ahol a Forma-1 Kimi Räikkönent is visszakapta – értékeli a hétvége történéseit legutóbbi írásában David Coulthard.

A címvédő ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta! Noha az edzések után még úgy tűnt, Nico Rosberg tempója akár jobb is lehet csapattársáénál, Hamilton az időmérőn átvette az irányítást, majd a futamon is ő diktálta a tempót. A nemzetközi sajtó elismerően írt a brit pilóta teljesítményéről, amit a Williams, a McLaren és a Red Bull korábbi pilótáját, a ma televíziós szakértőként dolgozó Coulthard is megsüvegelendőnek tart. A skót szerint Hamilton ausztráliai teljesítményével csapattársát is elbizonytalaníthatta, ami nem biztos, hogy jó hír a bajnoki küzdelem szempontjából.

„Lewis Hamiltont egy versenyhétvége alatt sem láttam még ennyire teljesnek, boldognak és összeszedettnek, mint most Ausztráliában” – írja a BBC Forma-1-es oldalán. „Nagyon jól keverte a lapokat, a télen ugyanis úgy tűnt, valami bántja, de kiderült, hogy csak játszott velünk, mert megérkezett az első futam helyszínére és nagyon jól teljesített. Igazán stílusos volt. Jól vezetett az időmérőn és mesterien kontrollálta a futamot. A leintés után azt mondta, a csapattársa keményen küzdött, eltökélt és kemény, de én ebben nem vagyok biztos; szerintem most több dolog van Hamilton tarsolyában” – folytatja a skót, majd a márkatársra tereli a szót.

„Érdekes volt hallani, hogy Rosberg szerint Hamilton világbajnokhoz méltó teljesítményt nyújtott. Ez egy kicsit furcsa, hiszen olyan volt, mintha piedesztálra emelné a csapattársát, ami egy kicsit zavarba ejtő az ő helyzetében. A következő versenyen, Malajziában ismét azért gurul pályára, hogy legyőzhesse a csapattársát és a következő 18 futamnak is ezzel a céllal vág neki, az, hogy ilyen komoly dicsérettel illeti az ellenfelet, egészen biztosan nem fogja megkönnyíteni a dolgát” – érvel Coulthard, aki természetesen a Mercedes fölényéről is kifejtette véleményét.

„Talán a Ferrari és a Williams is szerezhet egy-egy győzelmet idén, de ha a megbízhatóság rendben lesz, akkor nem hiszem, hogy bárki is legyőzheti a Mercedest ebben a szezonban. Noha Rosberg és Hamilton tavaly izgalmas csatát vívott, ez [a Mercedes-előny] nem hiszem, hogy felkelti az érdeklődést a sport iránt, ha az olyan klasszikus csapatok, mint a Ferrari és a McLaren nem szereznek győzelmeket. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a Mercedes fantasztikus munkát végzett, különösen az erőforrásokkal kapcsolatban. Noha a Ferrari valóban előrelépett, a lemaradásuk még mindig nagyjából egy másodperc, tehát a teljesítménybeli különbség még mindig jelentős!”

Coulthard a tavaly szenvedő Räikkönen a teljesítményét is biztatónak tartja. „Elmaradnak ugyan a Mercedestől, de a Ferrari tényleg komoly lépést tett a helyes irányba, úgy tűnik tehát, hogy Sebastian Vettel jó döntést hozott, amikor elhagyta a Red Bullt és csatlakozott hozzájuk. További jó hír a csapat számára, hogy Kimi Räikkönen is előrelépett. Tavaly elveszítettük őt, de Melbourne-ben most visszakaptuk! Nehéz, problémás versenye volt, és egy nem megfelelően rögzített kerék miatt végül kiesett, de a teljesítménye a régi Kimit idézte, nem azt a kétségbeesett figurát, akit tavaly láttunk. Persze, mivel Fernando Alonso elhagyta a csapatot, maradnak kérdőjelek. Vajon mennyit segített az, hogy olyan autót vezet, amelyik passzol hozzá? Vajon Alonso így is messze előtte lett volna? Természetesen ezekre a kérdésekre már nem kapunk választ!”

Räikkönen tehát pozitív meglepetést okozott, a Honda és a Renault azonban csalódást keltően szerepelt Ausztráliában, előbbi ugyanis még nem tudta megmutatni, milyen lehetőségek rejlenek erőforrásában, utóbbi pedig szinte folyamatosan műszaki hibákkal küzdött, igaz ebből jutott a japánoknak is. „Az, hogy a Honda négy másodpercet kapott az első versenyén sokkoló volt, a Renault pedig letért a helyes útról. A Hondának nehéz dolga lesz, ha utol akarja érni a Mercedest, hiszen egy év lemaradásban van, sőt a jelenlegi szabályok sem fogják megkönnyíteni a dolgukat. Voltak más aggasztó történések is ezen a hétvégén. A pilóták kevesebbet köröztek, hiszen most még jobban oda kell figyelni az erőforrásokra. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a Red Bull és a Toro Rosso máris elveszített egyet, ami alaposan megnehezítheti a dolgukat. És akkor itt volt Giedo van der Garde és a Sauber jogi ügye, a Manor pedig pályára sem gurult. Ez a hétvége nem volt pozitív az F1 számára!”

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal