*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Alonso, Räikkönen, Vettel és Massa tanácsai a bajnokaspiránsoknak

2014.11.20. 21:38, Aliz

Nico Rosberg várja kényelmesebb helyzetből a szezonfinálét – vélik az elmúlt évek bajnoki csatáinak főszereplői. Felipe Massa, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso és Sebastian Vettel tanácsokkal is ellátta a Mercedes versenyzőit.

Lewis Hamilton elég nagy előnnyel vág neki az év utolsó futamának ahhoz, hogy ne kelljen aggódnia, ha csapattársa nyer. Ahhoz azonban túl kevés az a 17 pont, hogy hátradőljön, s teljesen nyugodt szívvel várja, miként alakul a szezonzáró. Az elmúlt években ugyanis számos drámai finálé szemtanúi lehettünk már, s több esetben előfordult az is, hogy az eredetileg esélytelennek hitt versenyző fordítani tudott – a váratlan körülményeknek vagy éppen riválisa nagy nyomás alatt elkövetett hibájának köszönhetően.

Felipe Massa 2008-ban eggyel több versenyt nyert, mint Lewis Hamilton, a szezon végén pedig csak úgy maradt alul brit riválisával szemben, hogy az a legutolsó verseny utolsó kanyarjában szerezte meg az ehhez szükséges ötödik helyet. A brazil akkor Rosberghez hasonlóan esélytelenebbként érkezett meg Interlagosba, így pontosan tudja, mit érez most a német.„Szerintem pszichológiai szempontból rajta kisebb a nyomás, mint Lewison. Nem szabad megijednie, nem szabad félnie a verseny előtt. Ha fél, talán veszít pár tizedet. Lewisnak sokkal udvariasabbnak kell lennie, és olykor nem könnyű annak lenni” – nyilatkozta Massa azAutosportnak.

A brazil egyébként elárulta, szerinte Hamilton jobban megérdemelné a végső sikert. „Hogy Lewis vagy Nico nyer, mindegy, de szerintem Lewis jobban megérdemli, mint Nico. Több futamot nyert, talán jobb bajnokságot is futott. De a ’megérdemli’ a sportban időnként mást jelent. Olykor másképpen történik” – mondta 2008 ezüstérmese.

Hamilton egy másik korábbi bajnoki riválisa, az őt a 2007-es Brazil Nagydíjon egy ponttal legyőzőKimi Räikkönen szintén az esélytelen szerepében érkezett meg a hét évvel ezelőtti döntő futamra. A finn szintén úgy véli, Rosberg van kényelmesebb helyzetben. „Én voltam hátrébb 2007-ben, és ilyen helyzetben nem sok mindent tehetsz – azt leszámítva, hogy megnyered a versenyt és reménykedsz, hogy jó dolgok történnek. Az elmúlt években elég gyakran az utolsó futam döntött, ami még izgalmasabbá teszi az egészet, hiszen mint azt láthattuk, bármi megtörténhet a versenyen” – mondta Räikkönen.

Csapattársa, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso ugyancsak vett már részt esélyesként a cím sorsáról döntő zárófutamokon. S míg például 2006-ban a papírformának megfelelően biztosította be második elsőségét, 2010-ben és 2012-ben drámai körülmények között bukott el – előbbi esetben éppen Abu-Dzabiban. „Szerintem minden helyzet eltérő. Többször is voltam már ilyen szituációban, ötször egész pontosan. És mind az öt más volt. Ez attól is függ, elöl vagy-e vagy hátrányban, valamint hogy kivel csatázol, milyen beállítottsággal. A pályán is sok múlik, szóval sok tényező van” – mondta a spanyol a sajtótájékoztatón.

„Emlékszem, Brazíliában például 2012-ben esett vasárnap reggel, szóval vannak bizonyos tényezők, amelyek változtathatnak a hozzáállásodon és az érzéseiden. Szerintem ezek különleges pillanatok, és érdekes hétvége vár Nicóra és Lewisra. Minden jót kívánok nekik, mert megérdemlik egy ilyen szuper bajnokság után. Csak egyikük nyerhet, de reméljük, jó versenyt látunk vasárnap.”

Alonso a 2010-es abu-dzabi finálén történteket is felidézte, amikor azért veszítette el a bajnokságot, mert csapata elszúrt taktikája miatt beragadt az egyenesekben jóval gyorsabb Vitalij Petrov Renault-ja mögé, akit ezután képtelen volt megelőzni. A spanyol ezzel kapcsolatban csak egy dolgot tanácsolt Hamiltonéknak: „Ne ismételjétek meg, amit mi csináltunk azon a versenyen! Ez mindkettejük számára a legjobb megoldás lenne. Manapság viszont több eszközzel is játszhatsz, az elektronikus motorral, a DRS-sel, így ezek talán segíthetnek majd a hasonló helyzetekben. De a legjobb, ha nem ragadnak be mások mögé” – fogalmazott Alonso.

Sebastian Vettel az előző négy évben mindannyiszor győztesként fejezte be a szezont, így a bajnoki csatákról ő is komoly tapasztalattal bír már. „Ezért dolgozol egész évben: hogy úgy érkezz meg az utolsó futamra, hogy még van esélyed arra, hogy világbajnok legyél. Szerintem valamennyiünket ez hajt, szóval a legfontosabb az, hogy élvezd ki a lehetőséget” – tanácsolta Rosbergnek és Hamiltonnak.

Még nincs hozzászólás.
 

Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!