*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Tartható lesz-e Vettel és Räikkönen barátsága?

2014.10.23. 12:12, Aliz

David Coulthard szerint véget érhet Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel barátsága, ha a páros jövőre csapattársként csap össze egymással a Ferrarinál.

Noha Sebastian Vettel érkezését hivatalosan még nem jelentette be a Ferrari, nyílt titok, hogy a német 2015-től az olaszoknál folytatja pályafutását. A közelmúltban Kimi Räikkönen elárulta, a négyszeres világbajnok az egyetlen igazi barátja a mezőnyben, s korábban arról is beszélt, szívesen venné, ha csapattársak lehetnének. az F1-ben.

A korábbi versenyző, David Coulthard szerint viszont ennek megvannak a maga veszélyei.„Érdekes lesz látni, hogy barátok maradnak-e, mert mindig nehéz csapattársként annak maradni”– nyilatkozta a skót a Motorsport Magazinnak. És hogy mennyire így van azt, napjainkban a Mercedes versenyzőpárosának esete is igazolja: noha Lewis Hamilton és Nico Rosberg gyerekkoruk óta barátok voltak, az idei bajnoki csatájuk éket vert közéjük, s időnként komoly összetűzésekbe is keveredtek egymással.

„Természetesen az ember igyekszik tisztelni és jó kapcsolatot ápolni a csapattársával, de végül az ő sikere mindig a te kudarcodat jelenti, a te sikered pedig az ő kudarcát. Márpedig ez másfajta nyomást gyakorol a kapcsolatotokra” – érvel Coulthard a csapattársi barátságok ellen.

A skót mindemellett arról is beszélt, hogy szerinte Vettel a lehető legjobbkor vált csapatot. „Az időzítés megfelelő volt. A lehetőség gyorsan jött. Ha Fernando Alonso kitart a szerződése mellett, Sebastian nem ment volna a Ferrarihoz. De kínálkozott a lehetőség, és nem utasíthatta vissza” – magyarázta Coulthard. Majd hozzátette, szerinte két fő oka volt Vettel távozásának: „Ez annak eredménye volt, hogy az idei évi frusztrációja keveredett a távozás lehetőségével” – mondta.

A hírek szerint Vettelen kívül több szakember is csatlakozik majd a Ferrarihoz 2015-ben, közöttük pedig ott lehet Riccardo Adami is, aki korábban a német pályamérnöke volt a Toro Rossónál. Rajta kívül ráadásul olasz források szerint a Red Bull korábbi főszerelőjét, Kenny Handkammert is csábítja a Scuderia.

Coulthard szerint mindez alaposan könnyebbé teheti a négyszeres világbajnok beilleszkedését.„Azt hallottam, hogy Sebastian Toro Rossó-s mérnöke a Ferrarihoz tart, ami talán kicsit megkönnyíti majd a dolgát” – mondta Coulthard, aki korábban szintén magával vitte versenymérnökét, David Brownt a Williamstől a McLarenhez. „Szerintem kulcsfontosságú korábbról ismert emberekkel együtt dolgozni, ha az ember új csapathoz kerül. Sokkal könnyebb, ha ismersz embereket, akikkel korábban már dolgoztál. Ez kicsit enyhíti azt a fajta izgatottságot, mint amit az első napon érzel az iskolában, vagy amikor új munkahelyre kerülsz.”

Coulthard szerint az efféle segítségre szüksége is lesz a négyszeres bajnoknak, mivel idén szembetűnő volt, hogy elég nehezen boldogul a 2014-es, hibrid rendszerekkel felszerelt F1-es gépekkel. A skót szerint dolgát ilyen szempontból a csapatváltás sem könnyíti meg. „Nem úgy fest, hogy a Ferrari hibridrendszere jobb lenne a Renault-énál” – érvelt. Majd hozzátette, a Vettelt bírálóknak ettől függetlenül nincs igazuk: „Soha nem nyert volna ennyi futamot, ha nem lenne kivételes tehetség.”

Hasonló véleményen van Toto Wolff, a Ferrari sportigazgatója is. „Természetesen elég nehéz kívülről megítélni az okokat, de Sebastian Vettel négyszeres világbajnok, és ezt el kell ismerni. Őt és a Ferrarit nagyon komolyan kell venni, hiszen mindenük megvan, ami a sikerhez szükséges. Hogy jobb vagy rosszabb-e Alonsónál, nem szívesen ítélném meg. Majd meglátjuk, miként alakul a következő éve” – fogalmazott az osztrák a Speedweeknek.

Még nincs hozzászólás.
 

Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon