*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Imola menti meg az Olasz Nagydíjat?

2015.06.17. 11:24, Aliz

Imola készen áll arra, hogy megmentse az Olasz Nagydíjat, ha a monzai versenypálya vezetői nem tudnak megegyezni a Forma-1 Menedzsmentet (FOM) vezető Bernie Ecclestone-nal. A város polgármestere ma ült először tárgyalóasztalhoz a brit üzletemberrel.

Még mindig bizonytalan az olasz futam jövője, a szervezők ugyanis továbbra sem tudtak megegyezni a FOM első emberével, Monza szerződése pedig hamarosan lejár. Ecclestone az elmúlt hetekben több alkalommal is egyértelművé tette, hogy a tradíciók ellenére (Monza 1950 óta mindössze egy alkalommal nem szerepelt a világbajnokság menetrendjében) nem fog engedni a futam szervezői által magasnak tartott jogdíjakból. A felek legutóbb Monte-Carlóban ültek tárgyalóasztalhoz, az egyeztetések azonban ezúttal sem hoztak előrelépést.

Monza helyzete tehát egyelőre kilátástalannak tűnik, az Olasz Nagydíj sorsa azonban nem csak a pálya tulajdonosai és a Forma-1 Menedzsment vezetői között zajló tárgyalások végkimenetelétől függ, korábban ugyanis felmerült egy másik helyszín csatlakozásának lehetősége is. Tavaly például több forrás is arról írt, hogy a verseny Mugellóba költözhet, ezúttal pedig egy másik klasszikus helyszín neve is felmerült, a motorsport.com ugyanis megtudta, hogy Imola polgármestere (Daniele Manca) nemrég Londonba utazott és felvette a kapcsolatot Ecclestone-nal. A tárgyaláson a pálya képviselői (Uberto Selvatico Estense és Stefano Manara) is részt vettek.

„Megmutattuk Ecclestone úrnak, hogyan tudná Imola visszaszerezni a Forma-1-et” – idézi Manca szavait a motorsport.com. „Ki szeretnénk venni a részünket az Olasz Nagydíj megmentéséből. Ismertettük a pálya felújításával kapcsolatos terveinket, valamint azt, milyen befektetéseket szeretnénk végrehajtani, és hogyan javítanánk az infrastruktúrát a következő években. Bernie elmondta, sohasem akarta elhagyni Imolát, sőt azt is felidézte, hogy egykor maga Enzo Ferrari kérte arra, hogy rendezzen versenyeket ezen a helyszínen. Persze vannak nyitott kérdések; természetesen anyagi jellegűek is, de megegyeztünk abban, hogy felülvizsgáljuk az időkeretet és a feltéteket, melyek teljesítésével Imola visszatérhet. A cél most 2017” – tette hozzá.

Imola legutóbb 2006-ban látta vendégül a királykategória mezőnyét; az utolsó versenyt a Michael Schumacher nyerte, miután visszaverte Fernando Alonso támadását (egy évvel korábban pont a spanyol védekezett emlékezetesen a német klasszis ellen). A dobogó harmadik fokára akkor Juan Pablo Montoya állhatott fel. A pályának ezt megelőzően hosszú évekig bérelt helye volt a királykategória versenynaptárában: 1980-ban az Olasz Nagydíjnak, 1981 és 2006 között pedig a San Marinó-i Nagydíjnak adott otthont, azaz összesen 27 alkalommal fogadta a Forma-1-et – ezzel még mindig 11. az örökranglistán, amit 64 királykategóriás megmérettetéssel pont Monza vezet.

Még nincs hozzászólás.
 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre