*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Räikkönen újra kiegyensúlyozott – de még többet akar!

2015.04.17. 21:03, Aliz

Az előző évi szenvedés után idén egy jóval kiegyensúlyozottabb Kimi Räikkönent láthatunk a versenypályán. Noha a csapatnál történt változások máris megtették hatásukat, a finn korántsem elégszik meg ennyivel: győzelmeket akar! A Forma–1 hivatalos honlapjának adott interjújában ezen célokról, motivációról, szerződéshosszabbításról beszélt, de szót ejtett Sebastian Vettelről, valamint idén született kisfiáról is.

A Ferrari jelentősen megváltozott 2014 óta. Mi a legfőbb változás?

Kimi Räikkönen: A csapat jelenleg nagyon jól dolgozik együtt. Egyes emberek távoztak, új főnök érkezett, és most a hangulat, valamint az emberek együttműködése is sokkal jobbá vált.

A Ferrari teljesítménye egyértelműen javul, de jelenleg te inkább csak a harmadik helyekért harcolhatsz a versenyeken. Ez mikor fog változni?

Räikkönen: A szezon előrehaladtával úgy vélem, erősebbé válunk. Igen, nem vagyunk elégedettek azzal, ahol most tartunk, hiszen győzelmekért akarunk harcolni, de realistának kell lennünk, és szem előtt kell tartanunk, hol voltunk egy éve. Jelentőset léptünk előre, most mindenki egy irányba húz, és biztosra veszem, hogy hamarosan elérjük a célt. Remélhetőleg már a közeljövőben.

Még az F1-ben versenyzel, amikor a Ferrari visszanyeri régi fényét? A szerződésed az év végén lejár.

Kimi: Ez a csapaton múlik. Van egy opciós lehetőségük a hosszabbításra, szóval őket kell megkérdezni!

De neked is bele kell egyezned, nemde?

Räikkönen: (nevet) Nem lennék itt, ha nem akarnám!

Mi motiválja még Kimi Räikkönent, a versenyzőt? Amikor ralizni mentél, torkig voltál az F1-gyel…

Räikkönen: A dolgok változhatnak! Most itt akarok jól teljesíteni. Ez a fő oka annak, hogy még mindig itt vagyok.

Malajziában a Ferrari egy okosabb taktikával győzte le a Mercedest. Ez lehet a legfőbb ellenfeled ellenük, vagy képesek lesztek csökkenteni a hátrányt?

Räikkönen: Az okos taktika mindig segíthet. A stratégiádtól függően nyerhetsz és veszíthetsz is helyezéseket, de nekünk nem ez a célunk. Összességében szeretnénk javítani a helyzetünkön: gyorsulni, hogy minden egyes futamon ellenfelei lehessünk a Mercedesnek. Most már elég közel vagyunk hozzájuk a versenyeken – az időmérőkön még nem annyira. Tudjuk, hogy még javulnunk kell, és dolgozunk is ezen.

Sebastian a csapattársad. Milyen?

Räikkönen: Nem különbözik a többi csapattárstól!

Ti ketten egy csapatban – mintha a mennyországban lennénk. Így van a valóságban is?

Räikkönen: Szerintem jó párost alkotunk, a mennyországot hagyjuk ki ebből! (nevet) Átbeszéljük a dolgokat, és ez sokat jelent. Mindketten előre akarjuk vinni a csapatot.

Hogy egy csapatnál dolgoztok, még közelebb hoz titeket a magánéletben?

Räikkönen: Nem igazán, nem jobban, mint korábban. Csak egy csapatnál dolgozunk, és könnyen megy. Jól megértjük egymást.

Az segít, hogy egyikőtök sem az a politikus fajta?

Räikkönen: Igen, azt mondanám. A legjobb az egészben, hogy ha valami felmerül, meg tudjuk beszélni egymással, nem kell hozzá közvetítő. De nincs semmi problémánk, és nem is számítok erre. Persze ki lát a jövőbe? Senki sem tudhatja!

Sebastian eredményesebb nálad. Miért megy jobban neki?

Räikkönen: Jobb versenyei voltak. Nekem voltak gondjaim az első három futamon, és én magam is hibáztam az időmérőkön, de ez része a játéknak, nem nagy ügy.

A 2014-es egy nehéz év volt számodra – most jobb már a helyzeted, vagy még hiányzik valami?

Räikkönen: Az egész csapat jobban érzi magát, de az eredmények még nem olyanok, mint szeretnénk. Igen, az előző évhez képest harmadiknak és negyediknek lenni előrelépés, de mi nyerni akarunk – mindig. Csapatként jól dolgoztunk eddig, ez tény. Mindent kihoztunk a lehetőségeinkből. De hogy boldogok és elégedettek vagyunk-e? Nem igazán. Többre vágyunk. Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk.

Van egy mondás, miszerint csak a bolondok lehetnek elégedettek.

Räikkönen: Ez teljesen így van. Ha jó csatát vívsz, mindent kihozol magadból, akkor boldog vagy. De mindenekelőtt realistának kell lenned. Hosszú utat jártunk be tavaly óta, és igen, még mindig van pár lépés, amit meg kell tennünk.

Ha lenne egy kívánságod, mi lenne az?

Raikkönen: Pár jó futam? Elég unalmasan hangzik, tudom…

Niki Lauda azt mondta, ahhoz, hogy sikeres légy az F1-ben, igazi gazfickónak kell lenned. Az voltál, amikor bajnokságot nyertél?

Räikkönen: Mindig is ugyanolyan voltam. Talán úgy értette, neki annak kellett lennie. Mindenki másképp érzi – ő pedig szeret beszélni.

Bahreinben elég meleg van, sokkal jobb a klíma a Ferrari számára. Ez segíthet?

Räikkönen: A verseny este van, akkor hűvösebb van, tehát ilyen szempontból nem lesz segítség. Szerintem a versenyen úgy teljesítünk majd, ahogyan az reálisan elvárható.

Van egy kisfiad. Milyen értékeket szeretnél átadni neki az élethez?

Räikkönen: Az élet hosszú idő. Most remélem, hogy egészséges lesz és marad. Aztán felnő, és boldog kisfiú lesz.

Milyen apának tartod magad?

Räikkönen: Nem tudom. Talán az édesanyját kéne megkérdezni. De ő egy nyugodt gyerek, szóval valamit csak jól csinálunk!

Még nincs hozzászólás.
 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.