*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Elemzés: Lehet esélye a Ferrarinak a Mercedes ellen?

2015.03.27. 21:46, Aliz

A Maláj Nagydíj szabadedzései alapján a riválisok és a szakértők is úgy vélik, a Ferrari közelebb lopózott a Mercedeshez. A hosszú etapok rendkívül biztatóak az olaszok szempontjából – de vajon valóban lehet-e esélyük felvenni a versenyt a legyőzhetetlennek hitt németekkel?

„Úgy fest, a Ferrari ismét egészen közel van, rajtuk kell tartanunk a szemünket” – nyilatkozta a délutáni edzést Kimi Räikkönen mögött, a harmadik helyen záró Nico Rosberg a pénteki nap végén. „A Ferrari nagyon jónak tűnik, tényleg!” – hívta fel a figyelmet csapattársa, Lewis Hamilton is. „Meglepő látni, mennyire jó időket autóznak. Meglátjuk, így folytatják-e a hétvége többi részében is.”

„Úgy fest, a Ferrari talán kicsivel erősebb, mint vártuk” – ismerte el Valtteri Bottas is, akinek csapata előzetesen abban bízott, Sepangban talán könnyebb dolguk lesz a Scuderia ellen. A kérdésre, tart-e az olaszoktól, a finn elmondta: „Igen, úgy tűnik, egészen jók itt, de majd holnap meglátjuk. Az időmérő holnap lesz, kiderül, hogy mire leszünk képesek. Jelenleg viszont erősebbnek tűnnek, mint amire számítottunk.”

Versenytempó: Räikkönen Hamilton sarkában!

Az ellenfelek óvatossága nem véletlen. A gyorsabb Ferrariban Kimi Räikkönen ma 0,3 másodpercet kapott csupán a nap legjobb idejét futó Lewis Hamiltontól, ami a két héttel ezelőtt látott 1-1,5 másodperchez képest óriási előrelépés. Ráadásul mindezt úgy, hogy a finn leggyorsabb köre korántsem volt ideális, egy piros zászlós megszakítás miatt, mely a legjobb lehetőséget vette el a finntől. (Más kérdés, hogy Hamiltonék napja sem volt zökkenőmentes, de erről később.)

És nem csupán a végeredmény, a hosszú etapok összképe alapján is jó benyomást tett a Ferrari Sepangban. Az ezen rövid „versenyszimulációk” átlagidőit összesítő listán is Hamilton neve mellett virít az 1-es szám, ám a brit előnye ilyen vonatkozásban minimális Räikkönennel szemben. Míg a címvédő hatkörös etapja során 1:45,070 másodperces átlagot autózott, addig finn riválisa egy 9 körös etap végén csak 0,010 másodperccel maradt el tőle 1:45,080-as átlagával. Közben Nico Rosberg itt is alulmaradt vele szemben: a német 1:45,313-as átlagot ért el.

És ha figyelembe vesszük, hogy a finn három körrel többet teljesített, már-már Hamiltonnal szemben is Räikkönen felé billen a mérleg nyelve. Egyfelől az alábbi grafikonból kitűnik, hogy 2007 bajnokának görbéje szinte alig emelkedik, azaz Ferrarija kíméletesen bánt a gumikkal; másfelől pedig ha kiegyenlítjük a körök számát, és Räikkönen esetében is csak hét kört veszünk figyelembe, átlaga majdnem 0,1 másodperccel jobb a briténél.

Sebastian Vettel mindeközben – Ausztráliához hasonlóan – más programon volt, mint a „Jégember”: míg ellenfelei a közepes, addig ő a kemény keverék tartósságát tesztelte. Átlaga ennek köszönhetően gyengébb volt: 1:45,678 másodperc, 12 kör alapján.

 

A Williams kezd lemaradni a Ferraritól?

További érdekesség, hogy az átlagidők tekintetében a Williams úgy tűnik, ezúttal is hátrányban lehet a Ferrarival szemben. A két versenyzőjük közül Felipe Massa hosszú etapja tekinthető mérvadónak, miután Valtteri Bottas a körözés közepette elveszítette autója fékhűtőjének egy részét, ami befolyással volt teljesítményére. A brazil mindeközben egy 9 körös etapot teljesített, 1:46,020-as átlaggal, s annak végén érezhetően megszenvedett a gumik túlzott kopásával, amit a görbéjének meredek íve mellett nyilatkozata is megerősít.

Melbourne-höz képest jóval közelebb került a Williamshez a Red Bull. Noha az osztrákok napja távolról sem volt problémamentes (Daniel Ricciardónak az MGU-K-val, Danyiil Kvjatnak egy szenzorral akadtak gondjai), az erőforrás vezethetősége terén határozott előrelépést értek el, ráadásul Danyiil Kvjat hosszú etapja versenyképesnek bizonyult. 1:46,119-es átlagideje Helmut Markót is meggyőzte. „A szoftverünkkel visszatértünk a teszteken használt verzióhoz. És most rendelkezésünkre állnak azok a lóerők, amiket ígértek nekünk” – nyilatkozta az osztrák az Auto Motor und Sportnak.

Még nincs hozzászólás.
 

Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!