*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Ami miatt Räikkönen bizakodhat

2015.03.26. 22:28, Aliz

Kimi Räikkönen úgy érzi, a Ferrari versenyképesebb is lehet Malajziában, mint Ausztráliában. A finn a versenytempójukban bízik – főnöke pedig a melbourne-i boxutcai hibákat elemezte.

„Van egy jó, és egy kevésbé jó oldala ennek a történetnek” – kezdte a Formula1.com-nak interjút adó Maurizio Arrivabene a Ferrari ausztráliai versenyéről. Tény, az olaszok valóban kétarcúan teljesítettek Melbourne-ben: miközben Sebastian Vettel dobogóra állhatott, Kimi Räikkönen az elhibázott kerékcserék után végül kiesett – mert bal hátsó kerekét rosszul rögzítették.

Arrivabene viszont a finn részéről is látott pozitív jeleket. „ A jó az, hogy Kimi ment, mint a rakéta! Mindenki azt mondta, hogy Kimi időeredményei hihetetlenek voltak” – nyilatkozta. És valóban, még a Mercedes versenyzőjét, Nico Rosberg figyelmét is felkeltette, hogy 2007 bajnoka mennyire erős időkre volt képes versenykörülmények között a Ferrarijával.

Rosberg éppen ezért tévesnek tartja azon következtetéseket, melyek szerint a Mercedes idén tovább növelte tavalyi előnyét riválisaival szemben. „Nem hiszem, hogy ezt ki lehet jelenteni. Természetesen az időmérős tempónk nagyon jó volt, igen, de a versenytempó ennél sokkal fontosabb, és különösen Kimitől nagyon erős etapokat láttunk. Úgy vélem, a Ferrari egyértelműen csökkentette a lemaradását, és közelebb van most hozzánk, mint egy éve a legnagyobb riválisunk”– nyilatkozta a csütörtöki sepangi sajtótájékoztatón.

Räikkönen pedig nem titkolta, maga is bizakodó. „Határozottan jobb helyzetben vagyunk, mint múlt évben. Mindig jó ilyen helyzetben lenni, de még így is van hová fejlődnünk, hiszen az élre akarunk kerülni. A sebességünk még nincs meg ehhez, különösen nem az időmérő edzésen. A versenyen ugyanakkor erősebbnek tűnünk a Mercedeshez képest” – fogalmazott.

„Ez egy jó év lesz, még ha nem is indult ideálisan. Az autóm megsérült (a rajtnál), aztán voltak gondjaink a kerékcserékkel – de ilyesmik megtörténhetnek, és legalább egész gyorsak vagyunk, így jó versenyeink lehetnek. De mint mondtam, van még min dolgoznunk, hogy elérjük a célunkat, de eddig jó munkát végeztünk.”

Ami az elhibázott két kerékcserét illeti, Arrivabene elmondta, már részletesen kivizsgálták annak körülményeit – s kiderült, a két hiba összefüggött egymással. „Az első kiállásnál jött egy csapás. Az egyik kerék forgott, a szerelőnek pedig gondja volt a cserével. Egyből lejöttem a boxfalról – nem azért, hogy panaszkodjak, hanem hogy meggyőződjek arról, hogy nem sérült meg a keze. Ez volt a gond. Ennek az árát aztán a második kiálláskor fizettük meg, amikor is a kerék ezen része egyértelműen megsérült.”

Räikkönen elmondta, az első kiállásnál pörögtek a kerekei, miután a keze lecsúszott a kuplungról, mert az első emelőről ledobták autóját. Arrivabene szerint a versenyzőt és a szerelőket sem lehet egyértelműen hibáztatni a kerékanya későbbi sérülését okozó hibáért. „Ötven-ötven százalék. Egyrészt a szerelő, aki elöl felemeli az autót, túl gyorsan dobta le azt. A lámpa még piros volt, de Kimi miután látta, hogy letették, fölengedte a kuplungot, de az autó másik része még a magasban volt” – mondta az olasz.

Räikkönen hiszi, ha ezen a hétvégén elkerülik a hasonló hibák és a balszerencse, hasonlóan jó formában lehetnek, mint Melbourne-ben. Vagy még jobban is. „Remélem, hogy számomra jobban alakul a verseny, mint Melbourne-ben, de mint mondtam, a sebességünk megvan. Az autó jól ment, de követtünk el hibákat, és balszerencsénk is volt a rajtnál. Viszont eddig akármilyen pályán mentünk, a kocsink jó volt, így nem látom akadályát annak, hogy itt is jók legyünk. Akár jobbak is lehetünk, mivel ez egy normál versenypálya, és nekünk az ilyen pályák fekszenek.”

Räikkönennek végül azt a kérdést is föltették, minek köszönhető a Ferrari ilyen mértékű javulása. A riválisok közül többen úgy vélik, főként az erőforrásuk erősödött sokat 2015-re. „Nemcsak a motoron múlik” – cáfolt rá erre Räikkönen. „Sokat fejlődött, de a karosszéria is. Nem lehet kiragadni egyvalamit, aminek köszönhetően javultunk, a dolgok egészét kell nézni, azt, ahogy a csapat dolgozik. Jó irányba tartunk, de még mindig korai szakaszban járunk, sokat kell dolgoznunk.”

Még nincs hozzászólás.
 

Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon