*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

A Ferrari felzárkózhat a Mercedesre?

2015.03.19. 18:32, Aliz

A Ferrarinak nagyon nehéz dolga lesz, ha le akarja csökkenteni hátrányát a Mercedesszel szemben, a feladat azonban nem megoldhatatlan – jelentette ki a csapat német pilótája, Sebastian Vettel. A márkatárs, Kimi Räikkönen is magabiztos: ő az autó versenytempójában bízik.

A vörösök kiábrándító szezont zártak 2014-ben: 1993 után először maradtak futamgyőzelem nélkül és 2009 óta először csúsztak le a bajnoki dobogóról. A vártnál gyengébb eredmények okán alaposan átszervezett alakulat azonban a tesztidőszak alatt biztató eredményeket ért el és magát a versenyévadot is jól kezdte, Vettel ugyanis dobogóra állhatott Ausztráliában, az autó pedig a pilóták és a szakértők véleménye szerint is sokat fejlődött elődjéhez képest.

A Mercedes előnye azonban még mindig komolynak tűnik, a szezonnyitón diadalmaskodó Lewis Hamilton ugyanis több mint fél percet vert a harmadikként célba érkező Vettelre. Ám a négyszeres világbajnok szerint ez az előny sem ledolgozhatatlan, a Ferrari pedig képes arra, hogy a szezon során tovább csökkentse lemaradását, igaz ehhez nagyon keményen kell dolgoznia. „Maradjunk reálisak! Ezen a hétvégén mindent a kezükben tartottak [a Mercedes gyári csapatának dolgozói]. Nagyszerű munkát végeztek, mind csapaként, mind egyénileg” – idézi szavait a Crash.

„Én a határon autóztam. Nagyszerű csomaggal rendelkeznek és kiváló versenyzőkkel, szóval nagyon nehéz lesz megverni őket, hiszen a különbség nagy. Harmincnégy másodperc, ez a hátrány mindenkinek sok lenne. A következő futamon csökkenhet a lemaradásunk, de az is lehet, hogy még nagyobbá válik. Az hiszem, az első három verseny tényleg arról szól, hogy az ember próbálja felmérni mik az erősségei és a gyengéi. Szóval, továbbra is ők a favoritok, hiszen hatalmas előnyük volt tavaly és nagyon keményen dolgoztak a télen azért, hogy ezt tovább növeljék. Nagyon nehéz lesz, de nem tűnik lehetetlennek az, hogy felzárkózzunk rájuk a többiekkel” – zárta gondolatát Vettel.

A szezonnyitó után a csapattárs is magabiztosan nyilatkozott – noha ő nem tudta befejezni a számára egyébként is problémásan kezdődő viadalt. Räikkönen most elsősorban a Ferrari autójának versenytempójában bízik. „Hiszem, hogy a versenyen nem vagyunk olyan messze a Mercedestől, szóval biztosra veszem, hogy az élmezőnyben harcolhatunk. Persze ez az adott versenytől is függ, ezen a hétvégén [az Ausztrál Nagydíjon] pedig egészen egyszerűen semmi sem akart a mi kezünkre játszani” – idézi a finn világbajnokot az Autosport magazin internetes oldala.

„Sérült volt a padlólemez a második kiállásnál pedig a vezetőszárnyban is kár keletkezett, az autó azonban ennek ellenére is gyors volt. Hiszem, hogy egy jó versenyautóval rendelkezünk, ami egy körön is ütőképes lehet. Az természetesen nyilvánvaló, hogy még nem elég gyors, viszont a különbség a versenyen sokkal kisebb, mint az időmérő edzésen. Az időmérős teljesítményünkön mindenképpen javítanunk kell, hiszen a Mercedes ebben a tekintetben jelenleg komoly előnnyel rendelkezik” – magyarázta a húszszoros futamgyőztes.

Még nincs hozzászólás.
 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.