*

FŐOLDAL

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News

Bottas és a Ferrari: Semmit sem tudok Räikkönen szerződéséről!

2015.02.06. 21:37, Aliz

A Williams finn pilótája, Valtteri Bottas reméli, idén csapata lehet a Mercedes első számú kihívója, ő pedig megszerezheti Forma-1-es pályafutása első győzelmét. A korábbi GP3-as bajnok elmondta, hol ünnepelné legszívesebben első diadalát, és a ferraris pletykákról is beszélt.

Bottas szállította a 2014-es évad egyik legpozitívabb meglepetését, a feltámadó Williamsszel ugyanis az esetek többségében ott tudott lenni az élmezőnyben, avagy annak nyomában. A balszerencsés kezdés után Ausztriában megszerezte első dobogós helyezését, amit öt másik követtett, eredményeiknek köszönhetően pedig negyedikként végzett az összetett pontversenyben. A fiatal finn természetesen folytatná remeklést, az első tesztsorozat után pedig úgy érzi, erre minden esélye meglesz, hiszen a Williams FW37-es „egy jól vezethető, gyors” autónak tűnik, így tehát a „csoda folytatódhat”.

„Miért ne?” – teszi fel a kérdést a Forma-1 hivatalos oldalának nyilatkozó finn tehetség. „Ez a teszt egy remek kiindulópont volt a csapat számára. Az autónk megbízható volt és nagyon jól éreztem magam a volánja mögött. Persze, még nagyon hosszú út áll előttünk, de biztosra veszem, hogy ez az összes csapatra igaz. A tervünk az, hogy jobb eredményeket érünk el, mint a tavalyi szezonban. Hogy, ez egy csoda lenne? Én nem hiszem! Tudunk építeni arra, amit az előző szezonban elértünk, szóval egyelőre tényleg nagyon pozitívak az érzéseim” – magyarázza Bottas.

A Williamst egyébként – hosszú évek után először – a legnagyobb alakulatok is komoly ellenfélnek gondolják. A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff például őket tartja meg a címvédő alakulat „legveszélyesebb kihívójának” és több szakember szerint is oda kell majd figyelni a patinás brit egyletre. Bottas természetesen örül annak, hogy csapatát ismét komolyan veszik, és reméli, nem kell csalódást okoznia azoknak, akik bíznak a gárdában. „Élvezem ezt [hogy esélyesnek tartják a csapatot]! Igazi versenycsapat vagyunk, a célunk tehát nem lehet más, csak a győzelem megszerzése, én pedig úgy érzem, most igazán jó helyen vagyunk. Nagyon klassz, hogy az emberek úgy vélik, mi lehetünk a Mercedes első számú ellenfele. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy megnehezítsük a dolgukat!”

Abban az esetben, ha a tervek megvalósulnak, a Williams ismét a futamgyőzelem megszerzéséért harcolhat. „Ez így van” – nyugtázza a finn. „Viszont sohasem írhatjuk le az ellenfeleinket. A Red Bull biztosan erős lesz, és a Ferrari is. A McLaren szerintem hatalmas kérdőjel, hiszen teljesen új motorral indulnak. Úgy érzem, sokkal szorosabb szezont láthatunk!” – magyarázza Bottas, aki természetesen minél hamarabb fel szeretne iratkozni a futamgyőztesek listájára. Most azt is elmondta, melyik helyszínen ünnepelne legszívesebben a dobogó legmagasabb fokán. „Talán Magyarországon! A futamot Finnországban csak Finn Nagydíjként emlegetik, mert mindig sok hazai szurkoló látogat oda. Előttük nyerni, igazán menő lenne. De azt sem bánnám, ha már a szezonnyitón összejönne!”

Noha sokak szerint folytatódhat a Williams remeklése, többen óvatosan állnak a csapat formajavulásához: elmondásuk szerint Sir Frank Williams csapatának idén nehezebb dolga lesz, hiszen költségvetése még mindig kisebb, mint a legnagyobb alakulatoké. Nemrég a csapat technikai igazgatója, Pat Symonds is elismerte, hogy a további fejlődéshez több pénzre lesz szükségük, Bottas viszont nem aggódik, hiszen az elmúlt időszakban több szponzor is érkezett, és a csapat anyagi helyzete is javult. „Tavaly sokkal kisebb volt a költségvetésünk, mint azoké a csapatoké, akik ellen küzdöttünk, mégis kis híján a győzelemért is harcolhattunk. Most jobb helyzetben vagyunk, szóval közelebb kerülhetünk. Szerintem az a lényeg, hogy minél bölcsebben hasznosítsuk a rendelkezésünkre álló költségvetést, ha ez sikerül, nem lehet gond!”

Bottasra tavaly nemcsak a szurkolók és a szakemberek figyeltek fel: állítólag a Ferrari is érdeklődik a fiatal finn iránt, kinek szerződése a 2015-ös szezon végén jár le, akárcsak Kimi Räikkönené – igaz ő adott esetben automatikusan meghosszabbíthatja azt –, aki tavaly azt is elintette, hogy bizonyos esetben a 2015-ös lehet az utolsó F1-es szezonja. A Ferrari tehát egy honfitárssal pótolná a 2007-es bajnokot. A Forma-1 hivatalos honlapjának riportere a vörösökkel kapcsolatos pletykákat is szóba hozta az interjú során. „Én semmit sem tudok Kimi szerződéséről! Egy dolgot tudok, a lehető legjobb versenyautóban szeretnék ülni. Ez minden, amit elmondhatok” – reagált a korábbi GP3-as bajnok.

Még nincs hozzászólás.
 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.